Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Saksan lentokentät ovat tänään kiinni

Valtaosa Saksan lentokentistä on maanantaina poissa käytössä, kun kaksi maan suurinta ammattiliittoa, ver.di ja EVG, ovat yhdistäneet voimansa maan pysäyttämiseksi.

Yhdessä nämä kaksi ammattiliittoa edustavat merkittävää osaa kuljetusalan työvoimasta. Tämän vuoksi työtaistelutoimien odotetaan vaikuttavan lentoihin, juniin ja linja-autoihin.

Ver.di edustaa noin 2,5 miljoonaa kuljetusalan työntekijää, mukaan lukien lentoasemilla työskentelevät, kun taas EVG:llä uskotaan olevan noin 230 000 jäsentä, jotka työskentelevät linja-autoyhtiöissä ja maan rautatieyhtiössä Deutsche Bahnissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulosmarssin laajuuden vuoksi sen vaikutusten odotetaan olevan merkittäviä.

Myös Finnair on peruuttanut Saksan lentonsa tältä päivältä.

Lakkoilun uskotaan vaikuttavan myös tiistain lentoliikenteeseen.

Lakko on seurausta viikkoja kestäneistä epäonnistuneista neuvotteluista työnantajien kanssa. Monien maiden tapaan Saksassa on ennennäkemätön inflaatio, minkä vuoksi Verdi vaatii jäsenilleen 10,5 prosentin palkankorotusta. Työnantajat ovat tähän mennessä tarjonneet 5 prosentin korotusta sekä 2 500 euron kertakorvausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.