Hyppää sisältöön
Esslingen am Neckar
· Riikka Krenn

Saksan matkailu viettää UNESCO-teemavuotta

Maailmanperintökohteet ovat Saksan matkailun kärkiteema vuonna 2024. Maan matkailuluvut osoittavat selkeitä elpymisen merkkejä, mutta suomalaisten yöpymiset laahaavat muita Pohjoismaita jäljessä.

Saksan 52 maailmanperintökohdetta tarjoavat hienoja matkakohteita moneen makuun: ihmisen rakentamia ihmeitä Kölnin katedraalista Dessaun ja Weimarin Bauhaus-arkkitehtuuriin sekä luontokohteita Wattenmeerin ranta-alueista komeisiin pyökkimetsiin ja Messelin kaivoksen fossiiliöytöihin.

Muita vuoden kärkiteemoja Saksassa ovat taide ja kulttuuri, kestävä matkailu ja tietenkin kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoleenväliin ulottuvat jalkapallon EM-kisat. Jalkapallohuumasta on mahdollista päästä nauttimaan kaikkiaan kymmenessä Saksan kaupungissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailu Suomesta kasvaa hitaammin kuin muista Pohjoismaista

Tilastojen valossa Saksan matkailun odotetaan kansainvälisellä tasolla tavoittavan tänä vuonna vuoden 2019 ennätysluvut. Suomalaistenkin osalta kasvua on nähty, mutta ennätyksiä vielä odotellaan.

Suomalaisten yöpymisiä Saksassa oli vuonna 2023 kaikkiaan 553 101, mikä tarkoittaa 12,8 % kasvun edelliskaudesta. Koronaa edeltävistä vuoden 2019 luvuista ollaan vielä noin 26 % jäljessä – kauempana kuin muiden Pohjoismaiden vastaavat luvut Saksan yöpymisissä.

Keskimääräinen suomalaismatkailija viipyy Saksassa 7,5 päivää, kuluttaa 1 079 euroa ja on iältään 42,7-vuotias.

79 % suomalaisten matkoista Saksaan luokitellaan lomamatkailuksi tai muuksi vapaa-ajan matkailuksi. Enemmistö kävijöistä, 85 %, saapuu maahan lentäen. Hotelleissa yöpyy 54 % suomalaisista ja loput käyttävät Saksan-matkoillaan muita majoitusmuotoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saksa on liikematkojen ykkönen

Vuonna 2023 maailmanlaajuisesti tehdyistä 117 miljoonasta ulkomaan liikematkasta 13,5 miljoonaa suuntautui Saksaan, mikä vastaa 12 prosentin markkinaosuutta.

Yli kolmannes ulkomaisista liikematkustajista yhdisti työmatkansa Saksaan lomaan tai yksityiseen oleskeluun, tehden Saksasta Euroopan ykkösen ja maailman kolmanneksi suosituimman bleisure-kohteen.

Artikkeli on julkaistu Ikkunapaikassa 4 / 2024

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.