Hyppää sisältöön
· Leena

Sallassa huikea kasvu

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät viime vuonna Sallassa hurjat 42,8 prosenttia.

Kotimaisten yöpymiset pysyivät lähellä edellisvuoden tasoa, kasvua kirjattiin noin prosentti.

Yhteensä rekisteröidyt yöpymiset kasvoivat Sallassa viime vuonna 11,1 prosentilla ja yöpymisiä kirjattiin yhteensä 138 000.

Kasvuluvut ovat jälleen Suomen suurimpia, koko Lapissa matkailu kasvoi 3 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkomaisista matkailijoista Sallassa vierailee eniten hollantilaisia ja espanjalaisia, joiden molempien yöpymismäärät kasvoivat viime vuonna noin 30 prosenttia. Hollantilaisten määrä kaikista Sallaan saapuvista matkailijoista on jo 11,5 prosenttia.

Seuraavaksi eniten ulkomaisia matkailijoita saapuu Venäjältä, Britanniasta ja Saksasta. Luvut käyvät ilmi Tilastokeskuksen viime viikolla julkaisemista majoitustilastoista.

”Olemme tehneet pitkään yhteistyötä hollantilaisen ja espanjalaisen matkanjärjestäjän kanssa. Hyvän yhteistyön tulokset näkyvät nyt tilastoissa hienoina kasvulukuina”, sanoo Matkalle Sallaan ry:n hallituksen puheenjohtaja Tuija Kääriäinen.

Vahvasta ulkomaisten matkailijoiden kasvusta huolimatta suurin osa eli noin 69 prosenttia Sallaan matkustavista on kuitenkin edelleen suomalaisia. Salla tunnetaan kotimaassa rauhallisena ja aitona kohteena, joka tarjoaa upeita elämyksiä lappilaisessa luonnossa ympäri vuoden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sallassa kasvuluvut ovat Lapin ja Suomen korkeimpia jo toista vuotta putkeen. Vuonna 2017 Salla oli koko Suomen matkailun kovin kasvaja ja kasvu jatkui vahvana myös vuonna 2018. Kasvua rajoittavana tekijänä on majoituskapasiteetin riittävyys. Tähän on näköpiirissä muutosta.

Leena