Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Sammuta valot!

Tänään vietetään WWF:n Earth Houria. Sammuta siis valot kello 20.30–21.30.

WWF:n Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi.

Earth Hour sammuttaa jälleen valot tutuista maamerkeistä ympäri maailmaa. Esimerkiksi Eiffel-torni, Colosseum, Sydneyn oopperatalo ja Victoria Harbour Hongkongissa pimentyvät. Maamerkkien valojen sammuttamisella kaupungit, yritykset ja organisaatiot näyttävät symbolisen eleen ilmaston ja luonnon puolesta. Verkkotapahtumat puolestaan keräävät ihmisiä yhteen muun muassa Latinalaisessa Amerikassa, Hollannissa ja Filippiineillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa valot sammuvat muun muassa Helsingissä Yleisradion linkkitornista, kaupunginteatterista ja Kallion kirkosta, Lahdessa Sibeliustalosta, Jyväskylässä Ylistön sillalta sekä Tampereella Näsinneulasta ja Särkänniemen huvipuistoalueelta. Lisäksi mukana on lukuisia kaupunkeja ja kuntia, jotka pimentävät julkisivuvalaistuksia ja katuvaloja. Myös yritykset ovat laajasti mukana näyttämässä valomerkin ilmaston ja luonnon puolesta. Kauppakeskukset sammuttavat mainos- ja julkisivuvalojaan muun muassa Porissa, Turussa ja Kouvolassa.

 

Lähde: WWF
Kuva: Laura Karlin

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.