Hyppää sisältöön
· Leena

Santapark Arctic World on vuoden matkailuyritys

Matkailutoimittajien Killan vuosittain myöntämä palkinto on luovutettu Santaparkin Katja Ikäheimo-Länkiselle ja Ilkka Länkiselle.  

Santapark Arctic Wolrd on palkintoraadin mukaan  herättänyt unelman Joulumaasta uuteen elämään. Killan perusteluissa haluttiin nostaa esille yritysryppääseen kuuluva Joulupukin kotiluola SantaPark, joka oli Niilo Tarvajärven vuosikymmenten unelma. Palkintoraadin mukaan rovaniemeläisen yrittäjäperheen tinkimättömällä työllä SantaPark on noussut kukoistukseensa.

Elämyksiltään rovaniemeläisyritys on monipuolinen. Siellä on myös ”Joulupukin salainen metsä” – Joulukka”, jonka suomalainen saunamaailma Metsäkyly saa kylpijänsä haukkomaan henkeään saunan löylyssä ja tähtitaivaan alla revontulten leiskuessa Lapin taivaalla.

Skandinaavisen muotoilun erikoisuus lappilaisessa maisemassa on yhtiön Arctic TreeHouse Hotel, jonka käpylehmät sekä paikallista ruokaa tarjoava Rakas Restaurant & Bar ovat nostaneet rovaniemeläisyrityksen maailmanmaineeseen. Palkittuun elämystarjontaan kuuluvat myös ProSantan Joulupukkipalvelut sekä VIP-matkoja tarjoava Lapland Luxury, jotka vievät matkailijan syvemmälle Lapin eksotiikan ja joulun saloihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santapark Arctic Worldin yrittäjät Katja Ikäheimo-Länkinen ja Ilkka Länkinen ja ovat edistäneet Suomen ja Lapin matkailua vuodesta 1997. Nykyiseen tilanteeseen on päästy väsymättömällä työllä kotona ja maailmalla. Nyt heillä on vuosittain 100 000 vierasta yli 70 maasta. Matkailutoimittajien Killan mukaan yrityksessä on huomioitu hyvin myös ympäristö. Auringosta saadaan osa matkailijoiden käyttämästä energiasta.

”Emme ole tyytyneet pelkkään majoitukseen, vaan haluamme tarjota vieraillemme kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa pääsee nauttimaan kaikilla aisteilla Napapiirin luonnosta ja lappilaisesta vieraanvaraisuudesta”, yrittäjäpari kertoo.

Vuoden matkailuhenkilö ja Vuoden matkailuteko

Matkailutoimittajien Kilta ry on palkinnut myös Vuoden matkailuhenkilön, joka on tänä vuonna Kuusamon Suurpetokeskuksen karhujen hoitaja ja ystävä Sulo Karjalainen. Kuusamon kaupunki on kunnioittanut Sulo Karjalaisen työtä pystyttämällä hänestä ja Juuso-karhusta näköispatsaan Kuusamon keskustaan. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on huomioinut Karjalaisen elämäntyön kutsumalla hänet Linnan juhliin.

Vuoden matkailutekona on palkittu Yle Teema & Fem -kanavan matkailuohjelma Egenland, jonka esittelemät kohteet ovat perustuneet yleisöltä kerättyihin ehdotuksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Suomi on täynnä loistavia matkakohteita, joista emme tiedä mitään. Matkailuohjelma Egenland on tehnyt tuntemattomia kotimaisia matkailuhelmiä tutuksi. Nyt tiedämme vaikkapa sillimuseon saunakylän suolla, Suomen pienimmän kirkon tai veistospuiston merenpohjassa”, raati perustelee.

Matkailutoimittajien Kilta ry on matkailualaa seuraavien ammattikirjoittajien ja kuvaajien yhdistys, jossa on tällä hetkellä sata jäsentä. Yhdistys on perustettu vuonna 1969. Kilta on palkinnut ansioituneita matkailualan kohteita ja henkilöitä vuodesta 1972 lähtien.

Leena