Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

SAS on kertonut toimistaan yhtiön tervehdyttämiseksi

SAS FORWARD -suunnitelma koostuu kahdesta pääosasta: uudesta liiketoimintasuunnitelmasta ja rakenneuudistussuunnitelmasta.

Uuteen liiketoimintasuunnitelmaan on kirjattu muun muassa SAS:n vahvan tuotemerkin hyödyntäminen, yksikkökustannusten kilpailukyvyn saavuttaminen, laivaston karsiminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen.

Uudelleenjärjestelysuunnitelman avulla SAS pyrkii pääsemään sopimukseen keskeisten sidosryhmien kanssa, järjestelemään uudelleen yhtiön lentokoneiden ja muiden kuin lentokoneiden velkasitoumukset, muokkaamaan uudelleen lentokonekantaansa ja muuttamaan 20 miljardin Ruotsin kruunun velat, hybridiarvopaperit ja tietyt muut saamiset omaksi pääomaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos rakenneuudistussuunnitelma saadaan onnistuneesti päätökseen, SAS odottaa saavuttavansa vahvan rahoitusaseman ja pyrkii olemaan lähes velaton tilikauden 2026 lopussa.

SAS on sitoutunut jatkossakin yhdistämään Skandinavian maailmalle ja maailman Skandinaviaan tarjoamalla asiakkaillemme houkuttelevia matkustusvaihtoehtoja ja palveluja.

Lähde: SAS

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.