SAS siirtyy Air France-KLM:n mukana SkyTeamiin

SAS pääsee pois USAn chapter 11:sta, kun Air France-KLM ostaa lähes 20 %, ja sijoitusyhtiöt Castlelake ja Lind Invest sekä Tanskan valtio lisäävät omistuksiaan yhtiössä.
Suurimmaksi omistajaksi nousee Castlelake 32 % omistuksellaan, Tanskan valtion omistusosuudeksi tulee 25,8 %, Air France-KLM:n 19.9 % Lindt Investin 8,6 % ja loput 13,6 % jaetaan todennäköisesti tiettyjen velkojien kesken, jotka voivat näin saada osan sijoittamastaan pääomasta takaisin.

Yritysjärjestelyyn sisältyy yhteensä 1 175 miljoonan Yhdysvaltain dollarin (12,925 miljardin Ruotsin kruunun/1,11 miljardin euron) sijoitus uudelleenorganisoituun SAS:iin, johon sisältyy 475 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (5,225 miljardia Ruotsin kruunua) uutta listaamatonta osakepääomaa ja 700 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (7,7 miljardia Ruotsin kruunua) vakuudellista vaihtovelkakirjalainaa sekä 500 miljoonan Yhdysvaltain dollarin (5,5 miljardin Ruotsin kruunun) jälleenrahoitus, jonka Castlelake rahoittaa SAS:n nykyisestä velallisena olevan SAS:n (debtor-in-possession) termiinilainasta.

Osana kauppaa SAS:n on tarkoitus liittyä SkyTeam-allianssiin, jonka perustajajäsen Air France-KLM on, ja irtautua Star Alliancesta edellyttäen, että kaikki asiaankuuluvat hyväksynnät on saatu ja että se pääsee Chapter 11 -menettelystä.

”Tämä on merkittävä saavutus SAS FORWARD -muutossuunnitelmassamme. Olemme toteuttaneet laajan, kilpailullisen ja perusteellisesti arvioidun osakepääoman hankintamenettelyn, ja olemme varmoja, että valittu tarjous on SAS:n, sen velkojien ja muiden sidosryhmien kannalta edullisin. Uuden pääoman saaminen on yksi SAS FORWARD -suunnitelman tärkeimmistä pilareista, ja se tarjoaa vahvan rahoituspohjan, jonka avulla lentoyhtiötä voidaan viedä eteenpäin ja helpottaa SAS:n selviytymistä Yhdysvaltain Chapter 11 -menettelystä. Vaikka työtä on vielä jäljellä, olen tyytyväinen siihen, että olemme edistyneet merkittävästi, jotta meistä tulisi kilpailukykyinen ja taloudellisesti vahva yhtiö”, sanoo SAS:n hallituksen puheenjohtaja Carsten Dilling.

”Tämä osoittaa, että uudet sijoittajamme uskovat SAS:iin ja mahdollisuuksiimme pysyä lentoyhtiöiden eturintamassa tulevina vuosina. Lisäksi siirtymisemme kohti kumppanuutta SkyTeamin kanssa määrittää yhtiön selkeän etenemispolun. Tämän prosessin loppuun saattamisen ja SkyTeamiin kuulumisen tarjoamien mahdollisuuksien ansiosta voimme edelleen parantaa SAS:n tarjontaa asiakkaidemme hyödyksi. Odotamme innolla, että voimme yhdessä rakentaa SAS:lle valoisaa tulevaisuutta”, kommentoi puolestaan SAS:n toimitusjohtaja Anko van der Werff.

Air France-KLM:n toimitusjohtaja Benjamin Smith sanoo: ”Tämä on tärkeä päivä SAS:lle ja Air France-KLM:lle. Olemme iloisia voidessamme olla osa SAS:n hallituksen valitsemaa tarjouskilpailun voittanutta konsortiota. Air France-KLM odottaa innolla vahvojen kaupallisten siteiden luomista SAS:n kanssa. SAS tarjoaa vakiintuneen asemansa Skandinaviassa ja vahvan brändinsä ansiosta Air France-KLM:lle valtavasti mahdollisuuksia. Yhteistyön ansiosta Air France-KLM voi vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa ja parantaa yhteyksiä Skandinavian ja Euroopan matkustajille.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X