Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Saudi-Arabia esitteli ylellisen risteilyaluksen ultrarikkaille

Saudi-Arabian Cruise Saudi esittelee vuoteen 2027 mennessä uuden, superylellisen jahdin ultrarikkaille. Cruise Saudi on julkisten sijoitusrahastojen omistama yritys, jonka kotipaikka on Jeddah.

Yhtiö tekee yhteistyötä Aman-hotellibrändin kanssa, jonka puolestaan omistaa venäläinen kiinteistösijoittaja ja taiteenkeräilijä Vladislav Doronin. Hän on myös Moskovan Capital Groupin perustaja ja häntä kutsutaan Venäjän Donald Trumpiksi.

183-metrisessä superjahdissa, “Aman at Seassa” on 47 sviittiä, Aman-tyylinen kylpylä japanilaisella puutarhalla sekä Michelin-luokan ravintoloita. Jahdissa on myös rantaklubi. Aman at Sea aloittaa risteilyt vuoteen 2027 mennessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saudi-Arabia on viime vuosien aikana satsannut voimakkaasti turismiin. Maa haluaa päästä myös kansainvälisten risteilijöiden pysähdyspaikaksi. Jeddahiin ollaan rakentamassa kansainvälinen luksusristeilyterminaali ja sen ympärille uusi ranta-alue.

Kun Jeddah Central valmistuu, alueella on 2 700 hotellihuonetta ja 17 000 asuntoa.

Ensimmäiseen vaiheeseen, jonka odotetaan valmistuvan vuoteen 2027 mennessä, valmistuu yksi kaupungin suurimmista julkisista rannoista, laiturialue, venesatama, puistoja ja leikkikenttiä, jotka sijaitsevat rantakadun varrella.

Toiseen vaiheeseen, jonka arvioidaan valmistuvan vuoteen 2030 mennessä, kuuluu vihreän puutarhan, innovatiivisten koulutustilojen ja nykyaikaisen moskeijan rakentaminen. Alueelle tulee myös kirjasto ja älykkäällä teknologialla varustettu museo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Arabian Business

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.