Hyppää sisältöön
· Leena

Saudi-Arabia havittelee kansainvälistä turismia erityisalueilleen

Äärivanhoillista islamin tulkintaa noudattava Saudi-Arabia haluaa palata maltillisen islamin maaksi kruununprinssi Mohammed bin Salmanin mukaan.
Kruununprinssin uskotaan olevan senkin takana, että kuningas Salman päätti antaa naisten ajaa autoa. Jopa elokuvateatterien sallimista suunnitellaan!

Öljytuotannosta riippuvainen kuningaskunta haluaa monipuolistaa talouttaan. Yksi tulolähde ei enää riitä. Kruununprinssi Mohammed bin Salman aikoo todella mullistaa maan matkailua ilmoittaen, että 50 Punaisenmeren saarta ja monta muuta ranta-aluetta muutetaan luksuslomakohteiksi.

Turismille varattu alue on valtava 34 000 km2 – reilun Helsinki-Turku-Tampere- kolmion kokoinen alue.
Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa 2019. Myös uusi lentokenttä rakennetaan. Suunnitelma on osa Vision 2030 -megaprojektia. Tälle erikoisturistialueelle suunnitellaan erityistä turistiviisumia tai jopa mahdollisuutta päästä viisumitta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös naisten pukeutumista helpotetaan: uimapuvussa – jopa bikineissä – esiintyminen rannoilla sallitaan. Alkoholin nauttiminen erityisalueella sallittaneen myös.
Matkailijoiden turvallisuuteen tullaan kiinnittämään erityishuomiota.

Ensimmäiseksi ulkomaalaiseksi projektista kiinnostuneeksi sijoittajaksi on ilmoittautunut Virginin Sir Richard Branson, joka hiljan vieraili Saudi-Arabiassa.
Erityisen ihastunut Branson oli saarilla vierailessaan luontoon, jonka hän arvioi olevan maailman viimeisimpiä koskemattomuudessaan.

Soile Kylämies
Leena