Scandic Grand Central Helsinki  

Helsingin rautatieasemalle ensi vuonna avattava Scandic on saanut nimen: Scandic Grand Central Helsinki.

Eliel Saarisen jugend-tyylinen Rautatiehallituksen hallintorakennus ja VR:n pääkonttori kunnostetaan miltei 500 huoneen hotelliksi kokous- ja juhlatiloineen. Kaisaniemin puiston päätyyn rakennetaan lisäksi uudisrakennus, johon sijoittuu 118 huonetta.


”Meillä on ilo avata ovet kotimaisille ja kansainvälisille vieraillemme ensi vuoden helmikuussa. Olemme Scandicilla ylpeitä, että pääsemme antamaan uuden elämän ja tarkoituksen yhdelle maamme historiallisimmista rakennuksista ja Helsingin maamerkeistä”, iloitsee Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Hotellissa ylellisyys ja ajaton eleganssi yhdistyvät kansainväliseen urbaaniin ilmapiiriin ja tämän päivän helsinkiläiseen aitouteen ja rentouteen.

”Hotellin suunnittelun tavoitteet olivat samat kuin Eliel Saarisella jo 1900-luvun alussa: mannermainen, moderni ja uusinta tekniikkaa hyödyntävä”, kertoo sisustuksesta vastaava Jaakko Puro Puroplanista. ”Olen kaikissa tiloissa pyrkinyt toteuttamaan nykyaikaista, hauskaa ja mieleenpainuvaa hotellia, joka erottuu selkeästi omana uutena kerrostumana Saarisen upeassa rakennuksessa. Lämmin tunnelma toistuu niin juhlatilassa, aulassa kuin ravintoloissakin, joiden korkeat alkuperäiset kunnostetut ikkunat antavat näkymät asemalaiturille ja Rautatietorille”.

 

Juhlatila-kokonaisuus Grand Ballroom ensimmäisessä kerroksessa on avara tilaa, joka tarjoaa juhlaeleganssia nykyaikaisilla toiminnallisuuksilla unohtumattomiin illallisiin, juhliin, gaaloihin tai cocktail-tilaisuuksiin jopa 500 henkilölle.

Hotelliprojektin korjausrakentamisesta sekä uudisrakentamisesta vastaa rakennusyhtiö NCC.

”Kiitos hyvän ennakkosuunnittelun, on valtaosa haasteista taklattu jo ennalta ja työmaa on päässyt etenemään suunnitellusti”, kertoo NCC:n toimialajohtaja Vesa Ahlroos.

”Työmaan logistiikkaan on satsattu erityisesti. Olemme saaneet tavaravirrat liikkumaan jouhevasti ja samalla minimoitua ympäristölle aiheutuvat häiriöt. Tässä myös lumeton talvi oli meidän puolellamme. Päivittäin yli 300 henkilöä rakentaa tätä historiallista rakennusta ja sen uutta elämää”, sanoo Ahlroos.


“Meille sijoittajana on ollut tärkeää, että arvorakennuksen historiaa kunnioitetaan ja saneerauksessa pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon alkuperäisiä elementtejä”, sanoo Exilionin toimitusjohtaja Ari Talja. ”Rakennuksella on mielenkiintoinen tarina VR:n entisenä pääkonttorina ja kohta Eliel Saarisen upeasta kädenjäljestä pääsee nauttimaan aiempaa laajempi joukko.”

 

Scandic Grand Central Helsinki avautuu helmikuussa 2021. Hotellin kokous- ja juhlatilat ovat jo varattavissa ja huoneita voi varata syksystä alkaen.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X