Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Scandic Helsinki Hub avautuu syyskuussa 2022

Helsingin keskustan Vanhan kirkkopuiston, eli Ruttopuiston, laidalle avataan syksyllä Scandic Helsinki Hub –hotelli. 1920-luvun alkuperäisestä kirjapainorakennuksesta muotoutuu urbaani, nykypäivän matkaajan hotelli.

Scandic Helsinki Hub on uudenlainen Scandic-hotelli, jossa satavuotias teollisuusrakennus yhdistyy moderniin ja tyylikkääseen sisustukseen sekä palveluihin, jotka vastaavat kotimaisen ja kansainvälisen matkailijan tarpeisiin. Hotelli tarjoaa loistavat puitteet globaalin työympäristön rytmissä elävälle asiakkaalle.

”Syyskuussa avattava hotellimme täydentää erinomaisesti Scandic Hotels Oy:n Helsingin hotellitarjontaa. Täällä viihtyvyys tarkoittaa yhteisöllisyyttä, inspiraatiota ja uusia ideoita”, kertoo Scandicin kaupallinen johtaja Christian Borg. ”Projektinimellä Avenue tunnetuksi tulleen hankkeen uusi nimi, Scandic Helsinki Hub, saa innoituksensa hotellin toimimisesta keskiönä, jossa yllättävät yhteenliittymät ja kohtaamiset lyövät kipinöitä uusille aluille.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Autenttisuus yhdistyy moderniin suunnitteluun

Suunnittelun lähtökohtana on ollut tuoda esiin rakennuksen autenttisuutta, teollisuusmaisuutta ja vuosikymmenten kerrostumia.

”Meille on ollut tärkeää kunnioittaa alkuperäisiä elementtejä sekä historiaa ja tuoda ne osaksi hotellin toimintoja ja sisustusta”, kertoo suunnittelusta vastannut Sofia Frantsi Frantz Design -suunnittelutoimistosta. ”Esimerkiksi hotellin lämmin sävymaailma sai alkunsa vastaanoton alkuperäisestä punagraniittilattiasta. Sävymaailma on saanut inspiraationsa myös julkisivun punatiilestä, joka on vallitseva elementti myös rakennuksen sisäpihan julkisivussa.”

Hotellissa tulee olemaan 352 modernia hotellihuonetta, joissa on huomioitu nykypäivän matkailijan tarpeet, kuten säilytystilojen muuntautuvuus. Yksilöllisiä hotellikokemuksia tarjoavat ylimmän kerroksen kaksikerroksiset sviitit ja sisäpihan terassilliset huoneet. Annankadun puoleisista huoneista avautuvat näkymät Vanhaan kirkkopuistoon, jonka vehreys jatkuu myös hotellin tiloissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luovia tiloja kohtaamisille ja uusille ideoille

Scandic Helsinki Hubissa on perinteisten kokoustilojen lisäksi rentoja ja inspiroivia tapaamis- ja coworking-tiloja. Yhteisölliset tilat on suunniteltu luovalle tiimityöskentelylle, erilaisille työpajoille ja sosiaalisille tapaamisille.

Kestäviä valintoja vuosikymmeniksi eteenpäin

Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet kestävän kehityksen periaatteet. Rakennuksessa alkuperäisiä elementtejä on säästetty ja uusissa hankinnoissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja, kuten muovipulloja ja tekstiilien leikkuujätettä. Kalusteisiin ja tekstiileihin on valittu materiaaleja, jotka kestävät kulutusta, ikääntyvät hyvin ja sallivat ajan patinan. Hotellissa tulee olemaan myös retrohenkisiä vintage-kalusteita. Tämän päivän kaupunkilaista tai matkaajaa ilahduttavat myös sisäpihan pyöräparkin sähköpyörille tarkoitetut latauspisteet.

Scandic Helsinki Hub avautuu 1.9.2022.

Kokoustiloja on jo varattavissa. Huoneet tulevat myyntiin kevään 2022 aikana. Hotellin tiimiläisten rekrytointi on alkanut ja jatkuu pitkin kevättä.

Scandic Helsinki Hub
Alkuperäinen rakennus Tilgmannin kirjapaino 1920- ja 1930-luvuilta
Uuden hotellin sisustussuunnittelu Franz Design
352 huonetta
25 esteetöntä huonetta
italialainen ravintola ja baari katutasossa
sisäpihan katettu terassi
kokoustiloja
coworking-tiloja
kuntosali, saunat
autopaikkoja ja sähköpyörälatauspistokkeita sisäpihalla

 

Lähde: Scandic

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.