Hyppää sisältöön
· Leena

Scandic myi Cumulus-hotellin Porissa

Scandic osti Restelin koko hotelliliiketoiminnan 29.12.2017 ja nousi kaupan myötä Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi. Kauppa käsitti 35 Cumulus-hotellia, Helsingin Seurahuoneen ja seitsemän Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Hotel Indigo -hotellia.

KKV hyväksyi hotelliliiketoimintakaupan 5.12.2017 sillä ehdolla, että Scandic myy yhden hotellin Lahdessa, Porissa ja Kuopiossa. Lisäksi sopimukseen sisältyi ehto, ettei Scandic osallistu tiettyihin hotelliprojekteihin Lappeenrannassa ja Vantaalla.

Nyt tehty liiketoimintakauppa toteutuu 1.10.2018 ja sisältää Porin Cumuluksen liiketoiminnan sekä käyttö- ja vaihto-omaisuuden. Hotellin vuokranantajina jatkavat Restel Oy ja Länsi-Suomen Osuuspankki. Henkilöstö siirtyy kaupassa niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”’Rauman Hovi Oy:lle laajentuminen Poriin on looginen ja pitkään harkittu siirto. Porin alueen kehitysnäkymät luovat pohjaa positiiviselle tulevaisuudelle. Näemme tässä liiketoimintakaupassa yrityksellemme paljon hyviä asioita. Molempien toimintakaupunkiemme sijainti mahdollistaa hyvää yhteistyötä niin sisäisesti kuin ulkoisesti”, sanoo Rauman Hovi Oy:n toimitusjohtaja Anne Ignatius-Helander.

Rauman Hovi Oy omistaa ennestään kaksi Rauman keskustassa sijaitsevaa hotellia, Kalliohovin ja Raumanlinnan. Perheyhtiöllä on yli 25-vuotinen historia alalla Länsi-Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuodelta 2017 oli 7,8 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää tällä hetkellä 85 työntekijää.

”Ostamamme hotellin uudeksi nimeksi tulee Hotel Bepop. Nimi tulee osaltaan samassa korttelissa olevasta kauppakeskuksesta”, kertoo Rauman Hovi Oy:n hotellipäällikkö Iiro Ignatius.

Lahden ja Kuopion Cumulus-hotellien myyntineuvottelut ovat meneillään, ja ne arvioidaan allekirjoitettavan vuoden kolmannella neljänneksellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena