Hyppää sisältöön
· Leena

Scandicin työtekijät ideoivat vastuullisuustekoja

Scandic on järjestänyt vastuullisuustyöpajoja haastaakseen ketjun 18 000 tiimiläistä luomaan uusia vastuullisuushankkeita.

Talven aikana on järjestetty yli 200 työpajaa, joissa syntyi yli 400 ilmastonmuutosta ehkäisevää ideaa.

”Uskomme, että parhaat kehitysideat tulevat usein yrityksen sisältä”, kertoo Sourcing Coordinator Henna Kokko Scandic Hotels Oy:stä. ”Lähdemme nyt selvittämään ehdotuksista toteuttamiskelpoisia käytäntöjä. Ideoita tuli muun muassa veden säästämisestä sosiaalisen vastuun tekoihin.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Scandic-hotellit ovat vähentäneet muovin kulutusta hotelleissaan jo vuosien ajan. Kylpyhuoneen kertakäyttöpakkaukset ovat vaihtuneet täyttöpulloihin.

Scandic-vesi on suodatettua vesijohtovettä ja se tarjotaan kierrätyslasipulloissa, mikä säästää noin 4 miljoonaa muovipulloa vuosittain.

Viime vuonna luovuttiin muovipillien käytöstä ja siirryttiin käyttämään ympäristöystävällisiä pillejä muovisten sijaan.

Biojätteen määrää vähennetään muun muassa suhteuttamalla ruokahankinnat menekkiin. Uusien sovellusten myötä esimerkiksi Scandic Simonkenttä -hotellissa Helsingissä on myyty hävikkiruokaa jo reilun vuoden ajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet saman verran kuin keskikokoinen dieselfarmariauto tuottaa kahden vuoden aikana.

Scandic Hotels Oy:n operoimassa Hilton Helsinki Airport -hotellissa haastettiin tiimiläiset osastoittain pienentämään veden, lämmön ja sähkönkulutusta. Kun veden kulutusta hotellin keittiössä vähennettiin 30 minuuttia päivässä, säästyi vettä yli 2 500 litraa viikossa. Myös valaistusratkaisuilla on merkitystä, sillä siirtyminen LED-valojen käyttämiseen on säästänyt energiaa.

 

 

Lähde Scandic Hotels

Leena