Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Schipholin lentokapasiteetti pysyy ennallaan

Amsterdamin Schiphol on perunut aiemmat suunnitelmansa vähentää ruuhkaisen lentokentän nousu- ja laskeutumislupia ja pitää kapasiteetin tänä vuonna entisellään, eli 483 000 lennossa.
Lentokenttä sitoutuu se sijaan vaihtoehtoisiin strategioihin päästöjen ja melusaasteen minimoimiseksi.

Aiempi suunnitelma oli vähentää lentoja 50 000:lla verrattuna pandemiaa edeltävään kapasiteettiin. Vähennys olisi tarkoittanut merkittäviä muutoksia lentoyhtiöiden aikatauluihin, erityisesti KLM:n, kentän toiseksi suurimman käyttäjän easyJetin, Transavian ja Deltan lentosuunnitelmiin.

Lentokentän sallimasta 483 000 lennosta kesäkaudelle (31. maaliskuuta – 26. lokakuuta) on allokoitu 293 000 lentoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vähentääkseen kentän läheisyydessä asuvien melusaastetta, KLM on tiettävästi suostunut muun muassa välttämään matkustajaliikennettä kello 00:00 ja 06:00 välillä.

Royal Schiphol Groupin operatiivinen johtaja Patricia Vitalisin mukaan lentokentällä pyritään helpottamaan painetta ruuhka-aikoina. Yksi toimenpide on aamulentojen määrän vähentäminen 68:sta 65:een tunnissa. Tänä aikana monet suuremmat lentokoneet saapuvat lyhyen ajan sisällä, mikä rasittaa lentoaseman rajallista laajarunkokapasiteettia ja johtaa myös pidempiin jonoihin.

Vaikka kapasiteetin vähentämistä ei tänä vuonna toteuteta, viranomaiset huomauttavat, että asiaa harkitaan edelleen tulevaisuudessa.

Lähde: SimpleFlying

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.