Hyppää sisältöön
· Leena

Silja Linen ja Tallinkin uusi Menu Nordic

Loppuvuoden Menu Nordicin Silja Linen ja Tallinkin laivojen fine dining -ravintoloihin on suunnitellut virolainen keittiömestari Peeter Pihel. Ensimmäistä kertaa Tallinkin historiassa kyseinen menu on virolaisen keittiömestarin suunnittelema. Menu sisältää aitoja virolaisia makuja ja raaka-aineet saadaan maan metsistä, niityiltä ja vesistä. Menu kunnioittaa perinteisiä ruoanvalmistustekniikoita ja on omistettu satavuotiaalle Virolle.

Keittiömestari Peeter Pihel on hyödyntänyt viiden ruokalajin Menu Nordicin suunnittelussa perinteisiä virolaisia reseptejä ja ottanut lisäksi mukaan täysin uutta reseptiikkaa. Menun lähtökohtana on tyypilliset virolaiset raaka-aineet ja annokset, joihin hän on tuonut uusia ja odottamattomiakin makuja ympäröivästä luonnosta. Menussa nautitaan sikaa, siikaa, turskanposkea ja viiriäistä yhdistettynä kauden vihanneksiin ja juureksiin.

Peeter Pihel

”Menu Nordicin raaka-aineet ja makuyhdistelmät ovat hyvin yksinkertaisia. Tavoitteena on korostaa jokaista raaka-ainetta sellaisenaan, eikä tukahduttaa niitä liioilla makuyhdistelmillä. Tästä syystä lautasella on korkeintaan 3-5 erilaista elementtiä”, kertoo Pihel.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Menussa on makuja parhaista raaka-aineista kautta maan. Käytetyt ruoanlaittotekniikat vaihtelevat suolauksesta savustamiseen ja heinälaatikossa kypsyttämiseen. Joissakin perinteisissä ruokalajeissa raaka-aineet on korvattu muilla vaihtoehdoilla, jotka antavat ruokiin nykyaikaisia piirteitä. Esimerkiksi jälkiruoka pohjautuu tattariin, jota käytetään tavallisesti puurona ja lihan lisukkeena. Peeter Pihel on yhdistänyt sen virolaislasten rakastamaan klassikkoon, vispipuuroa muistuttavaan mannavaahtoon, jossa on punaherukkamehua ja tattarimannaa. Herkku tarjoillaan rahkalumen ja tuoksumataralla maustetun vaniljakastikkeen kera.

Manna ja punaherukka

Kasvissyöjille ja vegaaneille on suunniteltu erikseen kolmen ruokalajin menu, jossa liha ja kala on korvattu erilaisilla vihanneksilla ja kasviksilla, kuten mustajuurella, maa-artisokalla ja lehtikaalilla.

Peeter Pihelin suunnittelemaa viiden ruokalajin Menu Nordicia pääsee nauttimaan Helsinki-Tukholma-reitin ja Tukholma-Tallinna-reitin fine dining –ravintoloissa 19.9.2018 alkaen aina 9.1.2019 saakka.

Viiden ruokalajin menu viineineen maksaa 118 euroa ja kanta-asiakkaille 109 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Menu Nordic by Peeter Pihel

PUNAJUURI JA PORSAS

Heinässä kypsytettyä punajuurta, karhunlaukan marjoja ja

kuusi kuukautta suolattua porsaankylkeä

Pfaffl Weissburgunder, Niederösterreich, Austria 10 cl

MUSTAJUURI JA SIIKA (pääkuvassa)

Paahdettua mustajuurta, graavattua siikaa ja siianmätiä, hera-tilliöljykastiketta

Nespoli Campodora Albana Secco, Romagna, Italy 10 cl

TURSKANPOSKI JA SIPULI

Turskanposkea, sipulia ja jokirapukastiketta

Chapoutier Bila-Haut Cotes du Roussilion Blanc, Languedoc-Roussillon, France 12 cl

VIIRIÄINEN JA PORKKANA

Viiriäistä Järveotsan tilalta, pikkelöityä porkkanaa ja savustettua maa-artisokkaa

Joseph Drouhin Rully Rouge, Bourgogne, France 12 cl

MANNA JA PUNAHERUKKA

Punaherukka-semolinamoussea, rahkalunta ja tuoksumataralla maustettua maitoa

Acquesi Piemonte Brachetto Spumante, Piemonte, Italy 10 cl

Leena