Hyppää sisältöön
· Leena

Silja Serenade telakalle

Silja Serenade lähtee Naantalin korjaustelakalle uudistettavaksi 11.-23.11.2018.

Suurimmat uudistukset nähdään lähes 1500 neliömetrin kokoisessa yökerho Atlantis Palacessa, fine dining –ravintola Bon Vivantissa sekä El Capitan -ravintolassa. Myös laivan pubi saa uuden ilmeen sekä laivan porras- ja hyttikäytäviä uusitaan.

Telakoinnin aikana laivassa modernisoidaan ja uudistetaan paikkoja yhteensä 6500 neliömetrin pinta-alalta. Yökerhoa ja Bon Vivant –ravintolaa ei ole näin mittavasti aiemmin remontoitu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yökerhossa baarien ja portaiden paikat muuttuvat ja matkustajille tehdään uusia katselupaikkoja ja lisäksi yökerhon nimi muuttuu Atlantis Palacesta Starlightiksi.

Bon Vivant –ravintola, viinibaari ja viinikauppa pääsevät uuteen loistoonsa.

El Capitan –ravintola uudistetaan Grill House –ravintolaksi teemaan sopien.

Old Port Pub muuttuu valoisammaksi Sea Pubiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeksi Silja Serenadea uudistettiin merkittävästi vuonna 2015 ja sitä ennen alkuvuodesta 2014. Lisäksi laivassa on ollut käynnissä mittava hyttiuudistusprojekti, joka saadaan päätökseen tämän vuoden aikana. Tavoitteena on kokonaisvaltainen Silja Resort –kokemus, joka tarjoaa matkustajille aina uusia elämyksiä.

Telakoinnin aikana molemmat laivat saavat maasähkövalmiuden, eli jatkossa ne pystytään kytkemään Tukholmassa, tulevaisuudessa myös Helsingin satamassa, maasähköön apumoottoreiden käytön sijasta. Lisäksi Silja Serenadella tehdään normaaleja ylläpitokorjauksia.

”Olemme perinteisesti järjestäneet erittäin toivottuja huutokauppoja laivojen uudistusten yhteydessä ja sellainen on nytkin suunnitteilla tammikuulle 2019. Huutokaupan tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen ja samalla nostalgisetkin tavarat löytävät uuden kodin”, kertoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Silja Serenaden telakoinnin aikana reitillä liikennöi sisaralus Silja Symphony, eli lähtöjä Helsingistä on vain joka toinen päivä. Silja Serenade palaa liikenteeseen perjantaina 23.11. iltalähdöllä.

Silja Serenade valmistui vuonna 1990 Masa Yardsin Turun telakalla ja se liikennöi Helsinki-Tukholma-reitillä. Laivassa on 986 hyttiä ja siihen mahtuu 2852 matkustajaa. Laiva liikennöi Suomen lipun alla.

Kuva SILJA SERENADE © Marko Stampehl

Leena