Hyppää sisältöön
· Leena

Silja Symphony telakalla

Näiden kahden viikon aikana Helsinki-Tukholma –reitillä liikennöi vain yksi laiva eli marraskuussa uudistettu sisaralus Silja Serenade.

Telakoinnin aikana Silja Symphonylla uudistetaan paikkoja yhteensä 6500 neliömetrin pinta-alalta. Yökerho muuttuu Atlantis Palacesta Starlightiksi. Bon Vivant –ravintola, viinibaari ja viinikauppa pääsevät uuteen loistoonsa. El Capitan –ravintola uudistetaan Grill House –ravintolaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi kaikkien hytti- ja porraskäytävien matot, yhteensä 4500 neliömetriä, vaihdetaan. Uudet matot on valmistanut tanskalainen Dansk Wilton täysin uudenlaista tekniikkaa käyttäen ja ympäristöä säästäen; mattojen valmistukseen käytetty energia saadaan pääosin tuulivoimasta ja matoissa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Mattojen käyttöiän päättyessä ne kelpaavat edelleen kierrätykseen.

”Silja Symphonyn telakointiin on varattu aikaa yhden risteilyn verran enemmän kuin Silja Serenaden marraskuun telakointiin, jotta kaikki saadaan varmasti ajoissa valmiiksi. Oli erittäin ikävää matkustajille, että Silja Serenaden telakoinnin viimeistelytyöt venyivät. Annoimme tästä hyvityksenä kahden ensimmäisen matkan risteilijöille vastaavan uuden risteilyn, jotta he pääsevät myöhemmin oikeasti kokemaan risteilyn ja erityisesti uudistuneen Starlight -yökerhon esityksineen”, pahoittelee viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Telakoinnin aikana Silja Symphony saa myös maasähkövalmiuden, eli jatkossa se pystytään kytkemään Tukholmassa, tulevaisuudessa myös Helsingin satamassa, maasähköön apumoottoreiden käytön sijasta. Lisäksi laivalle tehdään normaaleja ylläpitokorjauksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tämän vuoden alkupuolella Silja Symphonyn lisäksi telakalle menevät Helsinki-Tallinna –reitin Star sekä Turku-Tukholma –reitin Galaxy. Myös Baltic Queen, Victoria ja Isabelle telakoidaan ennen kesää”, kertoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Leena