Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Silversea Cruises palaa Kaukoitään, uusia aluksia tulossa

Silversea Cruises palaa pitkän tauon jälkeen Kaukoitään, kun sen neljä alusta, Silver Shadow, Silver Whisper, Silver Spirit ja Silver Muse  palaavat alueelle joulukuun 2022 – toukokuun 2023 välisenä aikana.

Vain 596 vierasta majoittavasta Silver Muse -aluksesta tulee varustamon ensimmäinen Aasiassa purjehtiva alus sitten maaliskuun 2020. Risteilijä lähtee Singaporesta 2. joulukuuta 2022. Silversean Kaukoidän risteilyjen kohokohtiin kuuluvat muun muassa vierailut Sri Lankassa, Hongkongissa ja Vietnamissa, joissa on aikaa tutustua kohteisiin syvällisemmin.

“Olemme iloisia voidessamme palata Aasiaan ja voidessamme tarjota asiakkaillemme taas upeita elämyksiä hienoissa maisemissa”, sanoo Silversea Cruisesin kaupallinen johtaja Barbara Muckermann.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Silversean tuleva Aasian-kausi käsittää 25 matkaa, joiden kesto vaihtelee 10-20 päivän välillä. Esimerkiksi Silver Spirit tekee risteilyjä Mumbain ja Singaporen välillä sekä Singaporen ja Hongkongin välillä.

 

Thomas Harrison.

To the curious

Silversean slogani on to the curious. Silversean Thomas Harrison kävi Suomessa esittelemässä yhtiön uusia reittejä, jota on julkaistu jo vuodelle 2024 saakka. Harrisonin mukaan yhtiö tarjoaa ”uteliaille” nyt todella upeita risteilyjä yhtiön expidition aluksilla muun muassa Antarctiksella ja muilla kylmien vesien alueilla.
Expedition risteilyillä on aina mukana asiantuntijoita, jotka kertovat alueen luonnosta ja eläimistä. Pienillä aluksilla päästään lähelle kohteita ja uskomattomia elämyksiä.
Risteilyille ei tarvitse ottaa omia ”arktisen alueen” vaatteita mukaan, vaan laivoilla on lämpimät ja vedenpitävät asusteet kaikille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusia aluksia

Royal Caribbean osti Silverseas-yhtiön vuonna 2018, mutta brändi pysyy edelleen erillisenä. ”Osto ei ole vaikuttanut Silversean ultra-luxury -brändiin ja palveluihin mitenkään. Enemmänkin olemme saaneet vähän leveämmät harteet kehittyä”, Harrison kertoo.

Silverseas on saamassa kaksi uutta alusta, Silver Nova liittyy laivastoon vuonna 2023. Aluksesta tulee suurin yhtiön laivoista, siellä on 13 eri hyttiluokkaa ja matkustajia mahtuu 728.
Kesällä 2024 laivastoon liittyy Silver Ray -risteilyalus.

Kaikki Silversean alukset ovat suhteellisen pieniä, matkustajia niihin mahtuu noin 100-600, ja ensi vuodesta alkaen jopa 728, kun Silver Nova valmistuu. Kaikki risteilyt ovat all-inclusive, joihin sisältyy myös suurin osa retkistä kohteissa.

Etuja alan ammattilaisille

Thomas Harrison muistuttaa, että Silversea maksaa matkatoimistoille aina komission. ”Uskomme myös siihen, että jos on itse kokenut Silversean ultra-luksus -risteilyn, sitä osaa myydäkin paremmin. Siksi meillä on alan ammattilaisille erikoishintoja. Nyt meillä on tutustumishinta upouudelle expedition alukselle, Silver Endeavourille, joka tekee risteilyjä Antarcticalla. Normaalisti risteilyt maksavat siellä 17 000 dollarin paikkeilla, mutta alan ammattilaiset pääsevät kokemaan ”once in a lifetime” -kokemuksen noin 3000 dollarilla. Tarjous on voimassa maaliskuun 23. päivään saakka.”

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.