Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Siuntion Kylpylälle uusi omistaja

Miina Sillanpään Säätiö on myynyt Siuntio Invest Oy:lle Siuntion kylpyläkiinteistön, siihen kuuluvat maa-alueet sekä Lepopirtin rakennuksineen.

Vuonna 1976 rakennettu ja myöhemmin laajennettu Siuntion Kylpylä kehittyi vuosien varrella tunnetuksi ja monipuoliseksi kuntoutus- ja hyvinvointipalveluja tarjoavaksi keskukseksi. Viimeisen vuosikymmenen ajan kylpylän tiloissa on toiminut hotelliliiketoimintaa harjoittavana vuokralaisena aluksi Rantasipi, sittemmin Cumulus ja viimeiseksi Scandic. Kohteeseen kuuluva Lepopirtti oli aikanaan Miina Sillanpään Helsingin Palvelijataryhdistykselle hankkima palvelijattarien lepo- ja virkistyspaikka. Lepopirtissä on viime vuosina järjestetty monenlaisia perhejuhlia ja yritystapahtumia.

-Siuntion Kylpylä ja sen kuntoutustoiminta on merkittävä osa Miina Sillanpään Säätiön historiaa. Sen vuoksi olemme erittäin tyytyväisiä, että kohteeseen löytyi kotimainen omistaja, joka haluaa kehittää kiinteistöä ja sen ympäristöä sekä hotellitoimintaa tulevaisuuteen suuntautuen, mutta samalla paikan historiaa arvostaen, iloitsee Miina Sillanpään Säätiön toimitusjohtaja Eija Sorvari.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 -Kiinteistössä tullaan jatkamaan hotelli- ja ravintolatoimintaa, Siuntio Invest Oy:n sisaryhtiön, Lepolampi Oy:n toimesta. Lepolampi Oy:llä on toinen hotelli Espoossa. Tiloja vuokrataan myös yrityksille sekä Siuntion kunnalle, joten alueelle saadaan niin toisia yrittäjiä kuin myös aluetta tukevaa toimintaa. Erilaiset hää-, yritys- ja vapaa-ajan tapahtumat ovat myös toiminnan keskiössä, kuten ovat olleet jo Säätiönkin toiminnan aikana toteaa Lepolampi Oy:n toimitusjohtaja Markku Nikola.

Osa tiloista tullaan muuttamaan asunnoiksi. Asukkaille syntyvät hienot puitteet palveluineen, upeine maisemineen sekä luontopolkuineen.

Siuntion kunta vuokraa kylpylästä uimahallitilat, kuntosalin ja liikuntasalin sekä ottaa hoitaakseen kylpylän eteläpuolisen Högbacken-mäellä sijaitsevat ja rannan läheiset ulkoilureitit. Vuokrasopimus on voimassa ainakin vuoden 2032 loppuun asti.

-Mahtavaa, että kylpylä saadaan jälleen käyttöön. Koronaepidemia haastoi perinteisen hotelli-/kylpylätoimintamallin, joten toiminnan jatko näytti hetken epävarmalta. Olisi ollut monella tavalla sääli, että Siuntion nykyhistorian merkittävä työllistäjä ja palvelujen tarjoaja olisi kadonnut. Yhteistyö on Säätiön kanssa sujunut kaikissa vaiheissa rakentavasti ja joustavasti. Keskustelut Lepolampi Oy:n toimitusjohtajan Markku Nikolan kanssa olivat heti ensi yhteydenotosta lähtien hedelmällisiä ja olemmekin kehittäneet yhteistyömallin, jonka uskomme hyödyttävän molempia osapuolia, toteaa tyytyväisenä Siuntion kunnan pitkäaikainen kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Miina Sillanpään Säätiössä kuntalaisten palvelujen säilymistä ja kehittymistä pidetään tärkeänä.

 

Lähde: Miina Sillanpään Säätiö
Kuva: Wikipedia

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.