Smaku alkaa Naantalissa

Smaku Tour on ruokatapahtuma, joka järjestettiin Naantalissa nyt toistamiseen.

Tänä vuonna naantalilaisten ravintoloiden herkkuja pääsee maistelemaan pieninä paluina – smakuina – 12.-22.8.

Smakuannosten hinta vain 5-7 euroa.

Mukana olevat ravintolat annostietoineen löydät sivuilta smakufestivals.com.

”Meille Smakussa on tärkeää paikallisuus; paikallinen yhteistyö sekä paikalliset maut. Tuomme annoksissa esille juuri kyseisen alueen omaleimaisuutta ja paikallisia erikoisuuksia”, kertoo Smaku Festivalsin Laura Pulkkinen.

 

Mukana olevien ravintoloiden esittelyt:

After Sail 714 Ravintola After Sail 714 on Naantalin rannan uusin tulokas, jonka ohjenuorana on ollut annosten valmistaminen itse alusta loppuun, niin kahvila kuin ruoka-annosten osalta. After Sail 714 tarjoaa raikasta ja tuoretta ruokatuotetta sekä oman savustimen suussa sulavia herkkuja. SMAKU-annoksena on Savustettu porsaankylki 7 € Omalla savustimella pitkään kypsennetty porsaankylki, johon viimeistellään rapea pinta. Porsaankylki tarjoillaan raikkaan kaalisalaatin ja paahdetun perunan kanssa.

Amandis / @amandisnaantali Amandis on rakastettava elämys Naantalin vanhan kaupungin sydämessä, meren äärellä. Paistelemme maailman parhaita vohveleita ja tarjoilemme niitä sydämellisellä asiakaspalvelulla. Just sulle, senkin Ihana. ❤️ SMAKU-annoksena Tommin vohveli 7 € Rapea ja kepeä maailman paras vohveli, jonka päällä savustettua ankanrintaa, Kolatun vuohenjuustomousse ja hapankirsikkaa. Yhteistyössä Keittiömestari Tommi Virranta/ Unilever Food Solutions.

Café Laituri / @cafelaituri Lämminhenkinen pieni kahvila Velkualla Palvan saaressa. Meillä on anniskeluoikeudet. Tule nauttimaan aidosta saaristolaistunnelmasta! SMAKU-annos Toast Skagen 7 €. Cafe laiturin toast skagen on valmistettu perinteiseen tapaan msc-sertifioiduista katkaravuista, puhtaita ja lähituotettuja raaka-aineita mukaillen. Skagen kootaan herkullisen saaristolaisleivän päälle. Selittelyt sikseen, maku puhuu puolestaan.

Café Santala. Kesäinen keidas Naantalin vierasvenesatamassa meren äärellä. SMAKU-annos Kylmäsavulohi-wrap 7 € Kesäinen lohiherkku.

Naantalin Kaivohuone.  Legendaarinen kesäravintola, terassi ja keikkapaikka Naantalin rantabulevardilla. Kesäisin Kaivolla nautitaan rantaviivan kuumimmista keikoista, mehevimmistä burgereista ja viileimmistä drinkeistä. Idyllisen puutalon kattokruunujen alla järjestyvät myös tunnelmalliset häät ja muut yksityisjuhlat. SMAKU-annos Perinteinen silakka 7 €. Rymättylän silakat saavat Kaivolla ansaitsemansa huomion. Paikallisen herkun kruunaa 145 asteeseen kuumennettu sherryllä maustettu voi.

Naantalin Metsätähti. Naantalin Metsätähden kiinteistö suunniteltiin ja rakennettiin 2017-2018 Soinisten asuinalueelle paikallisen timpurin ja perheen voimin. Yrittäjäpariskunta Susanna ja Patrik Stolpe yllättyivät nopeasta paikallisten suosiosta. Suosittu lounaamme markkinoi tilaamme juhlapaikkana ja yksityistilaisuuksia vietetään lähes joka viikonloppu. Susanna toimii kokkina Metsätähden keittiössä ja hän myös suunnittelee ruokalistat lounaalle ja juhliin.  Lähituottajien raaka-aineet ja alusta asti itse tehdyt ruoat ja leivonnaiset ovat pääosassa ruokapalveluamme. Annoksissamme se näkyy tunnistettavina sesongin mukaisina raaka-aineina.

Ravintola Kultaranta Resort. Ravintola Kultaranta Resort sijaitsee kauniissa saaristossa golfkentän ja meren ympäröimänä. Pääravintolamme palvelee aamiais- ja lounasravintolana joka päivä kesäsesonkina. Niiden ohella tarjoamme catering- ja juhlapalvelua. Kauniilta alueeltamme löytyy myös toinen ravintolamme Heineken House gourmet pizzoineen ja salaatteineen, raikkaita juomia unohtamatta.

Ravintola Snickari / @restaurantsnickari Snickari on täysin uudistunut ravintola Naantalin vanhankaupungin ja vierasvenesataman kupeessa, historiallisessa puutalomiljöössä.  Meillä tarjoillaan puhtaita makuja kera merinäköalan ja ainutlaatuisen tunnelman. Tervetuloa! SMAKU-annos; Ravioli 7 €. Keittiömestarin italialaisen isoäidin reseptillä valmistettu lammas ravioli vie sinut makumatkalle Italiaan.

Thai Garden Makumatka Aasiaan alkaa Thai Gardenista. Ravintola tarjoaa autenttisia, thaimaalaisia makuelämyksiä. Sateh hoy shell 7 €. Iron Chef valmistaa perinteisin thaimaalaisin ottein grillattua kampasimpukkaa ja artesaani maapähkinä currya.

 

Lähde: VisitNaantali
Kuvat: Jenni Virta

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X