Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

SMAL in HEL

SMALIn workshop järjestettiin eilen Helsingin Scandic Grand Central hotellissa. Mukana oli 33 myyjää ja lähes 200 ostajaa.

Grand Centralin tilat toimivat tapahtumaan loistavasti. Suuret ikkunat toivat tilaan mukavasti päivänvaloa ja korkealla oleva katto ilmavuutta.

Aiempina vuosina SMAL raiteilla -roadshow kiersi ympäri Suomea, mutta pieni osanottajamäärä muualla kuin Helsingissä on pakottanut jo muutaman vuoden ajan keskittymään Helsinkiin. Tapahtuma olikin onnistunut niin ostajien kuin myyjienkin puheiden mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Puolan uutisista olivat kertomassa Puolan matkailutoimiston Malgorzata Hudyma, Izabela Berru-Zdun Mazurkas DMC ja Magdalena Wegrowicz Pomorskie Tourist Board. Pöydässä iloittiin Finnairin ensi keväänä alkavasta, päivittäisestä Helsinki-Gdansk -lennosta.
airbalticin Jan Nyholm iloitsi hyvin menneestä kesästä. Suosituin reitti Tampereelta oli Rodos ja kakkosena Malaga. Suomen Liikematkayhdistyksen Sari Viljamaa kyseli jo ensi kesän reiteistä.
Pia Tuominen ja Markku Koskinen päivittivät Comgaten kuulumisia.
Ratehawk on Suomessa vielä tuntematon B2B online varausalusta, mistä löytyvät niin hotellit, lennot, autovuokraamot, transferit jne. Siitä olivat kertomassa Kristiina Hinno ja Kai Strandberg.
Turkin matkailutoimisto on jälleen avannut Helsingin toimiston, jota hoitaa Arzu Emel Yildiz, kuvassa keskellä. Hän on vanha tuttu Suomessa, sillä hän oli täällä ennen kuin matkailutoimisto joitakin vuosia sitten väliaikaisesti suljettiin. Emelin vieressä vasemmalla Yakup Demir ja Daghan Kalafatoglu Türkiye Tourism Promotion and Development Agencystä.
Kyproksen turistitoimiston Jens Lundquist kertoi mitä uutta tarjottavaa on Kyproksella.
Lucie Guntnern kertoi, että Matterhornilla on paljon uutta. Ylös pääsee nyt nopeilla hisseillä tai verkkaisesta vanhalla 40-luvun asuun kunnostetulla junalla. Turistitoimiston Jeanette Johansson kertoi, että Sveitsissä on kehitelty jälleen uusia mielenkiintoisia junareittejä ympäri maata.

 

Leena Aalto

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.