SMAL seuraa tautitilannetta maissa, joiden rajat hallitus mahdollisesti avaa

Suomen hallitus on luvannut kertoa mahdollisista rajojen avaamisista viimeistään viikon päästä perjantaina, mutta mahdollisesti jo aiemmin.

Hallitus on kertonut, että rajojen avaamisen kriteerinä on uusien koronavirustartuntojen määrä, joiden pitää olla alle 8 tautitapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalla.

Hallitus on kertonut, että mahdollisia Schengen-maita, joiden rajat avattaisiin 13.7. olisivat: Italia, Itävalta, Kreikka, Liechtenstein, Saksa, Slovakia, Slovenia, Sveitsi ja Unkari.
Lisäksi sallittaisiin matkustaminen Irlantiin, Kroatiaan ja Kyprokselle.

Tautitilanteet muuttuvat päivittäin, joten aikaisemmin julkaistuun listaan voidaan lisätä tai poistaa maita.

SMALin toimistossa on tehty tautitilanteen seurantaa WHO:n julkaisemien tietojen mukaan. Viimeisin päivitys on 1.7.

 

 

Kaaviossa on kerrottu paljonko tapauksia on ollut viimeisen 14 päivän aikana. Oikeanpuoleisessa sarakkeessa näkyy montako tapausta se tekee per päivä per 100 000 asukasta.

Lukujen lähteenä ovat WHO:n viralliset päiväraportit ja asukasluvut on otettu Worldometresin tiedoista.

 

Tässä kaaviossa on esitetty EU:n sallimien kolmansien maiden tautitilanteet.

Helsingin Sanomat pitää yllä myös listaa Euroopan maiden koronatilanteesta osoitteessa https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006551313.html. Niiden pohjana on Johns Hopkinsin yliopiston luvut.

Näiden kahden lähteen (WHO vs. Johns Hopkinsin yliopisto) välissä on joidenkin maiden kohdalla isojakin eroja päivittäisissä tautitapauksissa, minkä takia eri maiden pisteluvut ovat eri lähteiden perusteella tehtyjen listausten mukaan hyvinkin erilaiset. Eroa lukuihin voi tuoda myös vertailussa käytetyt asukasluvut.

Näihin lukuihin tulee siis suhtautua varauksella, mutta ne antavat teille pientä ennakkoa siihen, mitkä maat avautuisivat hallituksen kriteereiden mukaan 13.7.

 

Lähde: SMAL

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X