Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Sokos Hotelleille useita World Luxury Hotel Awards -tunnustuksia

Sokos Hotellit Joensuussa, Kotkassa, Lahdessa ja Tampereella palkittiin arvostetulla World Luxury Hotel Awards -tunnustuksella.

Joensuun Original Sokos Hotel Kimmel sai Euroopan parhaan kokous- ja tapahtumahotellin palkinnon. Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone palkittiin Euroopan vastuullisimpana hotellina. Lisäksi Original Sokos Hotel Seurahuone, Kotka ja Tampereen Solo Sokos Hotel Torni saivat kansallisen tason palkinnot, Kotkan Seurahuone parhaana konseptihotellina ja Tampereen Torni kokous- ja kongressihotellina.

Kilpailussa yli 300 000 matkailijaa sai äänestää suosikkihotelliaan maailman parhaaksi omassa kategoriassaan. Voittajat valitaan joka vuosi maittain, maanosittain ja maailmanlaajuisesti. Palkintogaala järjestettiin Turkin Antalyassa 22. lokakuuta 2022.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luksusta nykykarjalaiseen tapaan Joensuussa

Vuonna 2021 täysin uusittu Original Sokos Hotel Kimmel on nykykarjalaista luksusta tarjoileva tapahtumatalo Pielisjoen rannalla Joensuussa. Karjalaista mystiikkaa henkivät huoneet, tasokkaat ravintolapalvelut, muuntuvat kokoustilat ja Nautiskelukylpylä Kimmel Spa muodostavat uniikin hotellielämyksen niin Staycation-, bisnes- kuin kokousvieraille.

”Tasokas hotellikokonaisuus siivittää myös henkilökuntamme joka päivä loistosuorituksiin. Tämä palkinto on iso kiitos Kimmelin henkilökunnalle heidän omistautumisestaan vieraillemme täydellä sydämellään”, toteaa hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo tunnustuksesta ylpeänä.

Hienojen hetkien lahtelaishotelli

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneen ravintolasalissa on vietetty ikimuistoisia juhlia jo 1890-luvulta lähtien. Nykyään siellä nautitaan myös Suomen parhaaksi kehuttua aamiaista. Vuosina 2020–2021 avautuneet 50 tyylikästä Loft-huonetta tarjoavat kansainvälisen tason hotellielämyksen talon muiden palveluiden rinnalla.

Vastuullisuusteot näkyvät hotellissa monina arjen tekoina – esimerkiksi kaikki hotellin jätevedet puhdistetaan, ja Seurahuoneen katolla on aurinkokeräimet, joilla lämmitetään osa hotellin käyttövedestä.

Lahden Seurahuoneen hotellijohtaja Marika Haavisto vastaanottamassa Luxury Sustainable Hotel-palkintoa.

Merellistä tunnelmaa Kotkassa

Kotkansaaressa sijaitsevassa Original Sokos Hotel Seurahuoneessa merielementin voi aistia monin tavoin sisustusmateriaaleista erilaisiin merellisiin yksityiskohtiin. Monipuolinen ravintolamaailma, persoonalliset huoneet ja katolla sijaitseva näköalasauna sekä talon rento palvelutapa saavat positiivista palautetta vierailta.

Kunnianosoitus Tampereen historialle

Solo Sokos Hotel Tornin 88 metrin korkeuteen yltävä hotellitorni ja siihen yhdistyvät vanhat veturitallit luovat uniikit puitteet kokea Tampereen kiehtovaa tarinaa ja ilmiöitä.  Hotellin 25. kerroksessa sijaitseva Moro Sky Bar on suosittu kohtaamispaikka. Paja Kongressista löytyy 10 kokous- ja juhlatilaa jopa 700 hengen tilaisuuksille.

Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus.

 

Lähde: Sokos Hotels

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.