Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Sokos Hotellit kasvattaa tarjontaansa. Uusia ja uusittuja hotelleja ympäri Suomea

Sokos Hotellit on parin vuoden aikana uusinut rivakasti hotellejaan. Mittavia uudistustöitä on tehty ympäri Suomea ja Helsingin ikoniset hotellit Solo Sokos Hotel Torni ja Helsinki ovat uudistusten jälkeen ottaneet taas paikkansa Helsingin parhaimmistossa. Sokos Hotellit rakentaa myös uutta. Espooseen avattiin keväällä täysin uudentyyppinen hotelli, Helsingin Kaisaniemeen aukeaa hotelli ensi keväänä ja Katajanokalle seuraavana vuonna. Kolille saadaan uusi hotelli ensi vuonna ja Ouluun vuonna 2026.

 

Sokos- Hotelleilla on Suomessa 47 hotellia. Pohjoisin on Levillä ja eteläisimmät pääkaupunkiseudulla. ”Parin viime vuoden aikana olemme investoineet merkittävästi hotellien kunnostustöihin”, kertoo SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksen kaupallinen johtaja Nina Nieminen. “Uudiskohteista olemme saaneet valmiiksi jo täysin uudentyyppisen Heymon Espoossa, Helsingin paraatipaikalle aukeaa ensi keväänä Suomen ensimmäinen Radisson RED ja Kolin kylälle Break Sokos hotellin uudisrakennus, Vuonna 2024 aukeaa Katajanokalle Pier 4 ja Tahkon uudisosa valmistuu. Ouluun saadaan kauan kaivattua lisäkapasiteettia vuonna 2026, kun Terwa Tower avataan”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Espoon Keilaniemen Heymo 1 on omatoimiselle matkustajalle.
Uusi hotellikonsepti

Espoon Keilaniemeen avattiin huhtikuun lopulla Sokos Hotellien ensimmäinen flexible service -hotelli, Heymo 1. Se toimii pilottina ja kehitysalustana tuleville Heymo-hotelleille. Heymo on suunniteltu omatoimimatkaajalle, joka ei tarvitse palveluita. Perinteistä vastaanottoa ei ole, mutta asiakkaita palvelee vuorokauden ympäri fixer, joka auttaa vieraita vaikka ravintolavarauksen kanssa.
Ravintolan sijaan hotellissa on älykaappeja, joista saa syötävää ja Heymo Social Space on rento tila asiakkaiden yhdessäoloa varten.
Heymon erikoisuus on myös suuret ryhmähuoneet, jonne jopa seitsemän hengen seurue mahtuu yöpymään.

 

Radisson Hotelli RED avataan Kaisaniemessä ensi kesänä.
Kaksi uutta Helsinkiin

Radisson RED Helsinki avataan ensi kesänä Helsingin Kaisaniemenpuiston ja Vuorikadun kulmaan. Radisson RED on uudenlainen, urbaani hotellityyppi. Se houkuttelee kansainvälistä, trenditietoista ja korkeaa laatua arvostavaa asiakaskuntaa. Eri puolilla maailmaa on jo 15 RED-hotellia, ja rakenteilla on kymmeniä.
Katajanokalle avataan kesällä 2024
Solo Sokos Hotel Pier 4 (kuvassa ylhäällä). Hotelli tulee Katajanokan Laituriksi nimettyyn työeläkeyhtiö Varman uudisrakennukseen, johon on suunnitteilla hotellin lisäksi Stora Enson uusi pääkonttori, konferenssitiloja ja kaupunkilaisille avoimia kahvila- ja ravintolatiloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Oulun Original Sokos Hotel Arinasta haluttiin luoda selkeästi oululainen mutta samalla kansainvälisen tason designhotelli.
Ouluun lisää huoneita

Oulun hotellien käyttöaste on Suomen korkeimpia ja majoituskapasiteetin rajallisuus rajoittaa jo nyt tapahtumien järjestämistä. Helpotusta tilanteeseen tuo Vänmannin tekosaaren, vuonna 2026 avattava Solo Sokos Terwa Tower -hotelli.
Uuteen torniin tulee Sokos Hotellin lisäksi City Suites -huoneistohotelli ja toimistoja. Solo Sokos -hotelliin tulee
240 huonetta, ruokaravintola ja ylimpään kerrokseen näköalaravintola sekä asiakassaunat.
Oulussa sijaitsevan Original Sokos Hotel Arinan 1,5 vuoden uudistustyöt saatiin päätökseen kesän kynnyksellä. Kaikki huoneet uusittiin täysin, ja ne on nimetty eri tunnelmien mukaan Lohi, Terva ja Kesäyö -huoneiksi. Huoneuudistuksen yhteydessä uudistettiin myös kuntosali, lasten leikkitila, asiakassaunat, hissiaulat ja vastaanotto.
Uudistuksen yhteydessä hotelliin avattiin uusi ravintola VENN.

Kolille lisäkapasiteettia

Koli on ollut parin viime vuoden aikana yksi suosituimmista kotimaan kohteista. Nyt sinne saadaan lisää huoneita, kun Kolin kylälle valmistuu ensi vuonna Break Sokos Hotel Kolin 130 huoneen uudisosa. Samalla Kolille saadaan lisää ravintolatarjontaa. Jatkossa Break Sokos Hotel Koli koostuu Ukko-Kolin huipulla olevasta maisemahotellista ja kylällä sijaitsevasta uudisosasta ravintoloineen ja saunoineen.

 

Uudet Loft House-huoneet ovat Lahden Seurahuoneen ylpeys.
Lahti ja Lappeenranta

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone sai 50 uutta huonetta, jotka rakennettiin Sokos tavaratalosta vapautuneisiin tiloihin. Seurahuone Loft Housen huoneet ovat avaria ja hulppean korkeita. Osassa huoneista katto tulee vastaan vasta seitsemän metrin korkeudessa. Viidestäkymmenestä huoneesta 15 on kaksikerroksisia. Jaakko Puron sunnittelemien viihtyisien huoneiden lisäksi hotellivieraat pääsevät nauttimaan kahden tilaussaunan lempeistä löylyistä, sisäpuutarhasta ja Loftin loungen tunnelmallisesta kodikkuudesta.
Lappeenrannassa Original Sokos Hotel Lappeessa alkaneet uudistustyöt valmistuvat keväällä. Hotellia on uusittu vaiheittain ja nyt uuden ilmeen saavat puolet hotellihuoneista.

 

Lappeenrannan Original Sokos Hotel Lappeen rauhallinen Pihka-huone.
Helsingin helmet

Solo Sokos Hotel Torni sekä Solo Sokos Hotel Helsinki avasivat ovensa keväällä täysin uudistettuina.
“Vuonna 1931 avattu klassikkohotelli, Solo Sokos Hotel Torni, on nyt S-ryhmän korkeatasoisin hotelli”, kertoo Nieminen. “Herkkusuille se tarjoaa viiden ravintolan kokonaisuuden; Ostereita upeassa Raw baarissa tai iltapäivätee Helsingin kattojen yllä Ateljee Barissa nostaa kenet tahansa hetkeksi irti arjesta. Cocktail ikonisessa American Barissa kruunaa elämyksen.”
Solo Sokos Hotel Helsingin p
uolitoista vuotta kestäneessä hankkeessa hotellin kaikki 207 huonetta, ravintolat ja yleiset tilat uudistettiin. Lisäksi hotelliin valmistui näyttävä juhla- ja tapahtumatila jopa 200 hengen tilaisuuksiin.
K
atutasoon avattiin kaksi uutta ravintolaa, muun muassa yömyöhään auki oleva pizzeria.

 

Solo Sokos Hotel Helsingin Pauli’s Pizza & Grill sammuttaa pizzauuninsa vasta iltamyöhää.
Tahko, Kuopio ja Iisalmi

Myös Pohjois-Savon hotelleissa tehdään merkittäviä uudistustöitä. Break Sokos Hotel Tahkon kaikki hotellihuoneet ja vastaanotto uudistetaan. Seitsemänkerroksiseen uudisosaan tulee yli 50 maisemahuonetta, monimuotoisia vapaa-ajan tiloja ja katolle uutta ravintolatilaa. Uudistustyöt valmistuvat vuoden 2024 aikana.
Kuopiolaisen Original Sokos Hotel Puijonsarven vuonna 2018 alkanut kehitystyö jatkuu hotellihuoneiden mittavalla uudistuksella, joka valmistuu vapuksi 2023.
Iisalmen bisnesmatkailuun painottunut Original Sokos Hotel Koljonvirta uudistetaan myös täysin ensi kesään mennessä. Hotelliin tulee mm. uusi ravintolamaailma terasseineen.
“Sokos Hotelleissa on parin vuoden aikana tehty mittavia uudistustöitä, joiden ansiosta majoittuminen ja viihtyminen on nostettu täysin uudelle tasolle.
Tarjoamme erilaisille asiakkaillemme mielenkiintoisia ja laadukkaita majoitusvaihtoehtoja niin työ- kuin vapaa-ajan matkoillekin. Neljästä eri hotellityypistämme löytyy valinnanvaraa moneen toiveeseen ja mieltymykseen”, Nina Nieminen iloitsee.

 

Break Sokos Hotel Tahkon seitsemänkerroksiseen uudisosaan tulee yli 50 maisemahuonetta.

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.