Hyppää sisältöön
· Leena

Sokos Hotellit luopuu muovikynistä ja kylpyankoista

Sokos Hotellit luopuvat muun muassa huoneissa olevien tuotteiden pakkausmuoveista, muovikasseista sekä muovia sisältävistä tai muoviin pakatuista leluista. Kuulakärkikynät vaihdetaan entistä ekologisempiin.

Sokos Hotels on S-ryhmän suurin muovikynien käyttäjä. Kyniä kuluu jopa 600 000 vuosittain. ”Kyniä menee paljon, koska korkealaatuiset kuulakärkikynät ovat osoittautuneet hyväksi mukaan otettavaksi tuotteeksi. Laadukkaita kyniämme näkee usein esimerkiksi taksinkuljettajien ja toimittajien käytössä. Jo vuonna 2013 siirryimme kierrätettäviin kyniin, mutta vuoden 2019 alusta saamme käyttöön jo kertaalleen kierrätetystä muovista valmistetut kierrätyskelpoiset kynät. Näiden ympäristökuormitus on vielä aiempaa tuotetta pienempi”, kertoo Sokos Hotellien konseptipäällikkö Janina Nurmela.

Sokos Hotelleissa vierailee vuodessa yli 200 000 lasta ja nuorta. ”Tämä kohderyhmä on äärimmäisen ympäristötietoista, joten heille suunnatut palvelut on ketjussamme käyty läpi jo aiemmin Green Key -sertifiointien yhteydessä. Luovumme tämän vuoden loppuun mennessä kaikista muovia sisältävistä leluista, kuten kylpyleluista ja matkalaukkutägeistä. Otamme käyttöön kierrätetystä materiaalista valmistetut, edelleen kierrätettävät puuhavihot. Lapset saavat hotellissa myös ympäristöpassin, joka opastaa ympäristön huomioimiseen hotellivierailun aikana. Passi on tehty yhdessä Green Key -järjestön kanssa ja ollut erittäin suosittu”, Nurmela sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikista hotelleissa olevista muovikasseista luovutaan tämän vuoden loppuun mennessä. Ne korvataan paperipusseilla. Huoneissa oleville pesulapusseille etsitään parhaillaan kankaista vaihtoehtoa.

Lisäksi:

  •  Hotelliketju luopuu huoneissa tarjottavien tuotteiden, kuten kylpytossujen, pakkausmuoveista vuoden 2020 loppuun mennessä. Ylemmissä huoneluokissa oleville muovisille kosmetiikkapulloille etsitään parhaillaan vastuullisempaa vaihtoehtoa. Sokos Hotelleissa käytössä olevien kosmetiikkatuotesarjojen tuotteissa ei ole vuosiin ollut mikromuovia.
  •  Muovia sisältävät vanupuikot korvataan muovittomilla vuoden 2018 loppuun mennessä ja fleece-huovat luonnonmateriaaleilla vuoden 2020 loppuun mennessä.
  •  Pillien automaattisesta tarjoamisesta kaikissa S-ryhmän ruoka- ja juomaravintoloissa luovutaan vuoden 2018 loppuun mennessä.
  •  Hotellikohtaisia mahdollisuuksia muovipakkausten erilliskeräykseen sekä omassa toiminnassa että hotellihuoneissa selvitetään.
Mitä? Tilanne nyt Tilanne jatkossa
Kuulakärkikynät Kierrätettävät kynät Kierrätetystä muovista valmistetut edelleen kierrätettävät kynät
Lasten kylpylelu Muovinen kylpyorava Poistuu
Lasten matkalaukkutägi Muovinen Poistuu
Pesulapussit Muovinen Etsitään kankaista vaihtoehtoa
Muovikassit Muovia Paperisia
Fleece-huovat Fleece-materiaali Luonnonmateriaali
Huoneissa tarjottavat tuotteet, esimerkiksi kylpytossut Irtomuovipakkaukset Irtomuovipakkauksista luovutaan
Huoneissa tarjottava kosmetiikka Käyttämissämme kosmetiikkatuotesarjoissa ei ole mikromuovia. Ylemmissä huoneluokissa sampoot ja voiteet ovat muovipulloissa. Muovipulloille, joita on käytössä vain osassa huoneita, etsitään vastuullisempaa pakkausmateriaalia.

 

Lähde: Sokos Hotels

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena