Hyppää sisältöön
· Leena

South African Airwaysin henkilöstö lakossa

South African Airways on ongelmissa noin kolmen tuhannen työntekijän lakkoillessa. SAA arvioi lakon maksavan 3,4 miljoonaa dollaria päivässä, mikä voi koitua yhtiön kohtaloksi. Viikonloppuna valtaosa lennoista jouduttiin peruuttamaan. Osa tärkeistä kansainvälisistä lennoista – esimerkiksi Frankfurtiin, Heathrowiin ja Müncheniin – on kuitenkin lennetty.

Konflikti kärjistyi viime viikolla kun henkilöstölle kerrottiin noin 900 työntekijää koskevista irtisanomissuunnitelmista. Lakkoa johtaviin ammattiyhdistyksiin kuuluu noin kolme tuhatta SAA:n viiden tuhannen henkilön henkilöstöstä. Työntekijät vaativat mm. 8 prosentin palkankorotusta yhtiön tarjotessa 5,9 prosentin korotusta palkkoihin.

Aiemmin yhtiön johto on varoittanut lakkoilun vain pahentavan yhtiön ongelmia. SAA:ta on tuettu mittavin verovaroin jo vuodesta 2012 lähtien. Jatkorahoituksesta neuvotellaan parhaillaan ja lakkotoimien pelätään vaarantavan rahoitusneuvotteluja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentojen peruutusten on arvioitu vaikuttavan jopa 40 000 matkustajan suunnitelmiin. SAA vakuuttaa tekevänsä kaikkensa auttaakseen matkustajia löytämään ratkaisut matkasuunnitelmiensa toteuttamiseksi. Alkuviikosta yhtiö arvelee lentotilanteen osittain parantuvan, mutta kaikkia matkustajia on kehotettu tarkistamaan lentojen tilanne ennen lentokentälle tuloa.

Lähde: Simple Flying

Leena