Hyppää sisältöön
· Leena

Stordalenin tavoite: 25-30 prosentin markkinaosuus Helsingin hotelleista

Nordic Choice Hotelsin Petter A. Stordalenin tavoitteena on omistaa 25-30 prosenttia Helsingin ja muiden Pohjoismaiden pääkaupunkien hotellimarkkinoista.” Haluan Helsinkiin vielä 2000 hotellihuonetta lisää”, Stordalen sanoo.

Elokuussa julkistettu Kämp Collection Hotelsin myynti norjalaiselle Nordic Choice Hotelsille on nyt saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Yrityskauppa viimeisteltiin 9.10.2019, jolloin omistajuus siirtyi Capmanin hallitsemilta rahastoilta Nordic Choice Hotelsille. Uuden omistajan tavoitteena on luoda Helsinkiin runsaasti lisää hotellitarjontaa.

“Unelmani siitä, että saisin olla osa Kämpin tulevaisuutta, on toteutunut. Kämp ja Nordic Choice Hotels ovat nyt tiimi ja olen varma siitä, että tämä on hienon yhteisen matkan alku”, sanoo Nordic Choice Hotelsin perustaja ja Kämpin uusi omistaja Petter A. Stordalen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtajan Laura Tarkan mukaan yhteistyö uuden omistajan kanssa on lähtenyt sujuvasti käyntiin ja yritysten arvopohjat ovat osoittautuneet hyvin yhteneväisiksi. Tarkka kertoo, että uusi omistaja tarjoaa myös muskeleita kehittää yrityksen palveluita uudella tavalla.

“Haluamme nostaa luksuskokemusta vielä entisestään ja esimerkiksi Brasserie Kämp ja Kämp Bar sekä Klaus K Hotel tullaan remontoimaan.”, kertoo Tarkka.

Yrityskaupan kohteena ollut Kämp Collection Hotels tunnetaan luksushotelleistaan, mutta Nordic Choice Hospitality Group tulee tarjoamaan Suomessa majoituspalveluita edullisesta majoituksesta korkeatasoisiin hotellipalveluihin.

Syyskuussa Stordalen ilmoitti yrityksen avaavan Helsinki-Vantaan lentoaseman yhteyteen Suomen suurimman, yli 700 huonetta sisältävän, hotellikokonaisuuden. Hotelli on tarkoitus avata vuonna 2023, ja sen rakennusbudjetti on yli 120 miljoonaa euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Stordalen näkee Helsingissä suurta majoitusalan kasvupotentiaalia.

“Tämä kaikki on vasta alkua! Tavoitteenani on saavuttaa 25-30 prosentin markkinaosuus kaikkien pohjoismaiden pääkaupungeista. Haluan Helsinkiin vielä 2000 hotellihuonetta lisää. Helsingin kasvumahdollisuudet matkailukohteena ovat erinomaiset, ja olen aidosti onnellinen siitä, että omistan täältä näin uskomattoman upeita hotelleja”, sanoo Stordalen.

 

Nordic Choice Hotels (ml. Kämp Collection Hotels):
Omistajat: Petter A Stordalen, Emilie A. Stordalen, Henrik A. Stordalen and Jakob A. Stordalen.
Nordic Choice Hotelsin toimitusjohtaja: Torgeir Silseth.
Toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Latviassa ja Liettuassa.
Hotelleja: yli 200
Hotelliketjut: Clarion Hotel, Quality Hotel, Comfort Hotel ja Clarion Collection.
Itsenäisiä hotelleja: 38
Hotelleja Suomessa:Clarion Hotel Helsinki, Clarion Hotel Helsinki Airport, F6, Hotel Kämp, Hotel Lilla Roberts, Hotel Haven, GLO Hotel Airport, Hotel St. George, Klaus K Hotel, Hotel Fabian, GLO Hotel Kluuvi, GLO Hotel Art, GLO Hotel Sello.
Rakennushankkeet Suomessa: 2 uutta hotellia Helsinki-Vantaan lentokentällä sekä Keilarannassa Espoossa.

 

Leena