Hyppää sisältöön
Hobo Helsinki
· Riikka Krenn

Strawberryn uutuushotelli Hobo Helsinki on avattu

Kluuvikadulle avautuva Hobo Helsinki on omien sanojensa mukaan “kohtauspaikka alakulttuureille, jotka haastavat kaupunkien keskustojen lohduttomuutta”.

Strawberry-ketjun tuorein tulokas Hobo Helsinki on avattu. Tukholmasta lähtöisin oleva Hobo-konsepti ammentaa vahvasti yhteisöllisyydestä ja alakulttuureista.

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla osoitteessa Kluuvikatu 4, joten kulkuyhteydet ovat mitä mainioimmat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hobo tahtoo myös paikallisten kohtauspaikaksi

Hobo Helsinki on suunniteltu yhdessä helsinkiläisyhteisöjen kanssa aidoksi alakulttuurien värittämäksi kohtaamispaikaksi. Hotellin ohjelma, ja konsepti ovat jatkuvasti beta-tilassa – aivan kuten kaupunki sen ympärillä.

Helsingin keskustassa ovensa avaava Hobo Helsinki pyrkii nousemaan vastapainoksi keskustojen autioitumiselle elämysten ja kohtaamisten kautta. Hotellin mukaan yksi tärkeimmistä tavoista elävöittää kaupunkien keskustoja on, että Hobo Helsinki on kohtaamispaikka myös paikallisille.

“Hobo on kohtauspaikka sekä nykyaikaisille matkailijoille, jotka haluavat aitoja, paikallisia kokemuksia, että paikallisille, jotka haluavat palan kaupunkiaan. Meillä keittiövierailut, paikalliset pienpanimo-oluet, vaihtuva taide ja elävä musiikki ovat jatkuvassa vuoropuhelussa kaupungin muutosten kanssa. Hotellia ei ole luotu vain palvelemaan Helsingissä vierailevia, vaan ajatuksena on ollut luoda tila ja yhteisö, jossa jokainen voi nauttia kulttuurista ja löytää paikkansa kaukana tai lähellä kotia”, sanoo Hobo Helsingin hotellinjohtaja Mika Makkonen.

Miltä hotelli näyttää ja tuntuu?

Jatkuvaa kehittymistä kuvataan Hobossa beta-tilaksi. Paikallinen yhteisö otettiin kehitykseen mukaan jo ennen avajaisia. Viisiosaisen betavaiheen aikana Hobo Helsinki testasi, miltä hotelli näyttää, kuulostaa, maistuu ja tuntuu avauduttuaan. Erilaiset mielipiteet ja ajatukset näkyvät Hobossa konkreettisesti paikallisten yhteisöjen vaikutuksesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi betavaiheen tapahtumista, Taste Beta, järjestettiin helmikuun lopussa. Helsingin ja Tukholman hotellien keittiömestarit Tommi Suviniemi ja Sebastian Pettersson antoivat viidellekymmenelle vieraalle maistiaisen visiostaan siitä, miltä Hobo Helsinki voisi maistua. Vieraat saivat äänestää suosikkejaan, joista yksi oli esimerkiksi oma mannapuuro Hobon twistillä.

Lähde ja kuva: Strawberry

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.