SUOMA-kiertue keräsi mukavasti kävijöitä

Kotimaasta ei tekeminen lopu. Sen todistivat yli 50 näytteilleasettajaa SUOMAn tämänsyksyisellä kiertueella Turussa, Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä.

Näytteilleasettajia oli Lapista eteläisimpään Suomeen; hotelleja, matkailuorganisaatioita, kokous- ja kongressitaloja, museoita, nähtävyyksiä, palvelutarjoajia jne. Tänä vuonna messuiltiin vastuullisesti kasvomaskit päällä.

Kävijöitä oli ilmoittautunut eniten Tampereelle, reilusti yli sata, mutta joka kaupungissa riitti mukavasti porukkaa.

Kuopio on eurooppalainen gastronominen maakunta. Tarjolla on yli viisikymmentä savolaisen ruoan ja juoman saloihin vievää retkeä, joko kävellen Kuopion keskustassa ja bussilla maakuntaa kiertäen. Mukana on yli 80 savolaista yritystä pienpanimosta Suomen parhaaksi kalakeittoravintolaksi valittuun ravintola isä Camilloon. Puijon tornissa päästään lähiruoan makuun ja ylhäältä tornista näkee jopa maatilat, mistä ruoka on lautaselle päätynyt. Alueen gastronomisista vaihtoehdoista olivat Suomassa kertomassa Green Escapesta Aino Luhtasela ja Parvathy Venugopal sekä hankkeen kansainvälisen toiminnan johtaja Ilona Sares. Lue lisää maukkaasta Savosta täältä. 

 

Pamplemoussen on kehittänyt uusia tuotteita, missä Ranska-fiilikseen pääsee kotimaassa. Henni Lieto-Pihlajaoja kertoi, että suosittuja ovat mm. kävelykierrokset Helsingissä, missä ranskankielinen opas kävelyttää joka keskiviikko pientä ryhmää eripuolilla Helsinkiä ja juttelee pienryhmän kanssa ranskaksi. Tarjonnassa on myös ranskalaisteemaisia yön yli kokonaisuuksia Vanajanlinnassa, Turun saaristossa ja Etelä-Savossa.

 

Hiilineutraalilla hotelliketju Greenstarilla on neljä hotellia ympäri Suomen; Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa ja Vaasassa. Niistä kiertueella oli kertomassa Mikko Heinonen.

 

Lahti Regionin Harri Olenius kertoi Lahden alueen tarjonnasta. Ryhmille on koottu valmiiksi eriteemaisia ohjelmia kirjailijakierroksesta lähiruokateemaisiin retkiin.

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X