Hyppää sisältöön
· Leena

Suomalainen KEVEE-juoma lentokonemyyntiin

Yksi maailman suurimmista lentoyhtiöiden tukkureista NHP Hanse Distribution ja espoolainen kasvuyritys Paloma Nordic ovat solmineet laajan jälleenmyynti- ja yhteistyösopimuksen. Sen myötä NPH Hanse Distribution ryhtyy jälleenmyymään Paloma Nordicin KEVEE-nesteytysjuomaa kumppanuusverkostossaan oleville lentoyhtiöille maailmanlaajuisesti. NPH Hanse Distributionilla on verkostossaan yli 130 lentoyhtiötä. KEVEEstä tulee sen tuoteportfoliossa ainoa hyvinvointijuoma.

Suomessa KEVEE tuotiin markkinoille toukokuussa 2018. Sitä myydään jo nyt apteekeissa, joissa se sai innostuneen vastaanoton viime kesänä helteisten säiden aiheuttaman nestevajauksen takia.

Yhteistyön taustalla on terveyden ja hyvinvoinnin megatrendi sekä uuden toimivan tuotteen lanseeraminen lentomatkustajille, joille riittävän nestetasapainon ylläpitäminen on ollut perinteisesti haastavaa. Lentokoneen matkustamon ilmankosteus laskee viidennekseen normaalista. Tästä johtuen lennolla tulisi juoda tavallista enemmän nestettä mutta monesti käy juuri päinvastoin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lennoilla nautittu alkoholi ja kahvi pahentavat tilannetta entisestään. Seurauksena tästä on lievä nestehukka, jonka tyypillisimpiä oireita janon lisäksi ovat muun muassa päänsärky, turvonneet raajat, väsymys, kuiva iho ja silmien sekä nenäonteloiden kuivuminen. Tähän ongelmaan KEVEE tuo ratkaisun. Raikkaan sitruunanmakuinen juoma sisältää sokeria ja suoloja WHO:n suositusten mukaisesti ja täten nesteyttää huomattavasti paremmin kuin pelkkä vesi.

Myös tuoreet tutkimustulokset tukevat nesteytysjuomien hyödyntämistä lentomatkustamisessa. Paloma Nordicin tilaaman ja TNS:n (11/2017) toteuttaman tutkimuksen mukaan joka toinen (58 %) suomalainen lentomatkustaja ostaisi nesteytysjuoman lennolla, jos sitä olisi tarjolla. Lisäksi joka toinen (59 %) on kärsinyt nestehukan oireista lennon aikana. Vastaajina oli 555 suomalaista lentomatkustajaa.

“Tuotteessa on suurta myyntipotentiaalia lentomatkustamisessa. KEVEE on täydellinen tuote jokaiselle lentomatkustajalle, koska se torjuu nestevajauksen oireiden syntymistä ja samaan aikaan vähentää muovimukien käyttöä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme käynnistää yhteistyön tämän suomalaisen brändin kanssa”, kertoo NHP Hanse Distribution GmbH:n toimitusjohtaja Nikolas Hogrefe.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Yhteistyösopimus yhden maailman suurimman lentoyhtiöiden tukkurin kanssa merkitsee läpimurtoa, jonka myötä meillä on mahdollisuus saada KEVEE laajaan levitykseen matkustamomyyntiin  ja mukavuustuotteeksi bisnesluokkaan. KEVEE on ihanteellinen juoma lentomatkustajille. Se torjuu tehokkaasti nestehukan oireita ja lisäksi paremman imeytymiskyvyn ansiosta vähentää myös vessassa käymisen tarvetta”, kertoo Paloma Nordic Oy:n Founder/Managing Partner Aki-Aleksi Pesonen.

KEVEE nesteytysjuomaa myydään sekä kolmen juomajauhepussin pakkauksessa että lentokoneessa matkustamon henkilökunnan tarjoilemana valmiina juomana. Yhteistyösopimuksen syntymistä vauhditti Business Finlandin Tempo-rahoitus, josta on ollut apua KEVEEn kansainvälistymisessä.

KEVEE-juomaa voi ostaa myös online-kaupasta. 10 pussin hinta on 69 euroa ja 57 pussin hinta tarjouksessa 340 euroa. Normaalihinta on 450 euroa.

Leena