Hyppää sisältöön
· Leena

Suomalainen Tripsteri ehdolla The World Summit Awardsissa

Tripsteri on suomalainen toimittajien perustama matkailumedia, joka julkaisee verkko-oppaita, matkaopaskirjasarjaa ja matkailupodcastia sekä kehittää innovatiivista matkailuapplikaatiota Tripsteri Appia, joka antaa kohteisiin parhaat paikallisten suosittelemat matkavinkit. Sovelluksen vahvuuksia ovat huolellisesti tuotettu sisältö, palvelevuus (hotelli- ja pöytävaraukset) sekä uuden teknologian, esimerkiksi lisätyn todellisuuden ja 360-kuvien hyödyntäminen. Tripsteri kuuluu Suomen Reilun Matkailun Yhdistykseen.

YK:n tietoyhteiskuntakokouksissa perustettu The World Summit Awards on valinnut matkailusovellus Tripsterin Suomen parhaaksi digi-innovaatioksi kulttuurin ja matkailun kategoriassa. Tripsteri on kategoriassaan Suomen ehdokas kansainvälisen tietoyhteiskuntapalkinnon saajaksi.

The World Summit Awards (WSA) on YK:n tietoyhteiskuntakokousten (WSIS) yhteistyökumppani. WSA valitsee vuosittain maailman parhaat tietoyhteiskuntasovellukset yli 180 maan edustajien joukosta. Palkinnossa painotetaan yhteiskuntaa kehittäviä digitaalisia sisältöjä, joissa yhdistyvät paikallinen osaaminen ja globaali saavutettavuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tripsterin toiminta perustuu vastuullisuuteen. Applikaatio kehottaa matkailijoita tekemään kestäviä valintoja ohjaamalla pois massaturismikohteista, nostamalla esiin paikallista kulttuuria ja ohjaamalla tekemään kohteen näkökulmasta kestäviä valintoja,” kertoo Tripsterin talousjohtaja ja perustajajäsen Soile Vauhkonen.

Vauhkonen toteaa, että Tripsterin menestystä on vauhdittanut Suomen start-upeille suotuisa liiketoimintaympäristö.

”Business Finland on merkittävästi tukenut kansainvälistymistämme, esimerkiksi rahoittamalla tuotekehitystämme. Yhteistyö on antanut meille ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua Business Finlandin AR- ja VR-delegaatioihin ja esitellä tuotettamme kansainvälisissä start-up-tapahtumissa, kuten Slush Tokiossa ja Slush Singaporessa”, Vauhkonen sanoo.

Tripsteri App on voittanut useita palkintoja kuten Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-mediainnovaatiokilpailun vuonna 2017 ja sai kunniamaininnan Business Finlandin digi-innovaatiokilpailussa vuonna 2018.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tripsteri App kilpailee kulttuurin ja matkailun kategoriassa noin 400 muun kansainvälisen digi-innovaation kanssa. Suomen muita edustajia ovat tänä vuonna Solved, Elias Robot, Kide Science, CHAOS AI, Micro Competencies, Huoleti ja Evergreen Farm Oy.

Voittajat julkistetaan joulukuussa.

Leena