Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Suomalaiset pääsevät testaamaan digitaalista matkustusasiakirjaa ensimmäisenä maailmassa

Rajavartiolaitos kutsuu Finnairin Ison-Britannian -lentojen matkustajia testaamaan tiettävästi ensimmäistä kertaa maailmassa digitaalista matkustusasiakirjaa DTC:tä rajatarkastuksessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla 28.8.2023 alkaen

Finnairin asiakkailla Lontoon-, Manchesterin- ja Edinburghin-reiteillä on mahdollisuus kulkea rajatarkastuksesta jonottamatta tavallista nopeammin ja sujuvammin. Tämä on mahdollista rekisteröitymällä vapaaehtoiseksi digitaalisen matkustusasiakirjan eli DTC:n (Digital Travel Credentials) käyttäjäksi ja käyttämällä sitä rajatarkastuksessa lähtiessä Suomesta ja/tai saapuessa Suomeen. Digitaalista matkustusasiakirjaa voi testata Helsinki-Vantaan lentoasemalla maanantaista 28.8.2023 alkaen helmikuun 2024 loppuun asti.

DTC:n käyttäjäksi voi rekisteröityä poliisin palvelupisteissä Tikkurilassa tai Helsinki-Vantaan lentoasemalla seuraamalla ohjeistusta Rajavartiolaitoksen verkkosivuilla: DTC − Rajatarkastus jonottamatta | Rajavartiolaitos.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Digitaalista matkustusasiakirjaa DTC:tä testataan aidossa rajatarkastuksessa nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa maailmassa. DTC on digitaalinen versio fyysisestä passista ja se on yhtä luotettava. Se mahdollistaa sujuvan ja nopean rajanylityksen turvallisuudesta tinkimättä. Euroopan komissio yhteistyössä jäsenmaiden kanssa kehittää DTC:tä osana laajaa digitaalisen identiteetin politiikkakokonaisuutta, joka sisältää useita digitaalisia palveluja.

Rajavartiolaitoksen johtamaan DTC Pilot -pilottiprojektiin osallistuu suomalaisten toimijoiden lisäksi Kroatia. Zagrebin kansainvälisellä lentoasemalla testataan DTC:tä tämän vuoden syksyllä. EU rahoittaa pilottiprojektia 2,3 miljoonalla eurolla. 

 

Lähde: Rajavartiolaitos

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.