Hyppää sisältöön
Wienin lentoasema
· Riikka Krenn

Suomalaisista jopa 71 % aikoo matkustaa Viroon kuluvan vuoden aikana

Visit Estonian tuoreen kyselytutkimuksen mukaan jopa 71 prosenttia suomalaisista kertoi aikovansa tehdä lähimmän vuoden aikana vähintään yhden vapaa-ajan matkan Viroon.

Vastaajat toivovat viettävänsä Virossa 2-3 yötä. Viroon matkustetaan vastausten mukaan nauttimaan erityisesti kahviloista ja ravintoloista, kulttuuri- ja urheilutapahtumista ja ostosmahdollisuuksista.

Tarton kulttuuripääkaupunkivuosi käynnissä

Matkustaminen myös Tallinnan ulkopuolelle on selvästi suosiossa. Kyselyn perusteella suomalaiset lähtisivät Tallinnan lisäksi mieluusti lomailemaan myös Pärnuun, Saarenmaalle, Tarttoon, Haapsaluun ja Narvaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erityisesti Tarton odotetaan vetävän matkailijoita vuoden 2024 aikana, kun kaupunki kantaa Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä. Finnairin Suorat lennot Helsingistä Tarttoon alkavat maaliskuun lopussa.

Yöpymisiä Virossa 1,3 miljoonaa

Vuoden 2023 tilastojen mukaan suomalaiset viettivät Viron majoitusliikkeissä kaikkiaan 1,3 miljoonaa yötä. joka on 14% vähemmän kuin vuonna 2019 ja 19% enemmän kuin edellisvuonna.

Lähde: Visit Estonia
Kuva: Rasmus Jurkatam / Visit Estonia

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.