Suomalaisten ja japanilaisten ystävyys -valokuvakilpailu

1700-luvulla japanilainen merikapteeni Daikokuya Kodayu haaksirikkoutui kovassa myrskyssä ja päätyi Venäjälle vuosiksi. Myöhemmin hän tapasi suomalaissyntyisen luonnontieteilijä ja tutkimusmatkailija Erik Laxmanin, jonka avulla Kodayu pääsi tapaamaan keisarinna Katariina Suuren, mikä mahdollisti kotiinpaluun Japaniin vuonna 1792. Muistaaksemme tätä 230 vuotta sitten tapahtunutta kotiinpaluuta Japanin Suomen-suurlähetystö juhlistaa vuotta 2022 suomalais-japanilaisena ystävyysvuotena ja on suunnitellut erilaisia tapahtumia vuodelle.

Yksi näistä tapahtumista on Suomen Kameraseurojen Liiton kanssa yhteistyössä järjestettävä suomalaisten ja japanilaisten ystävyys -teemainen valokuvakilpailu. Kilpailu on auki 1.1.-31.3.2022 ja sillä etsitään 15 valokuvaa, jotka tulevat esille suomalaisten ja japanilaisten ystävyys -teemaiseen näyttelyyn. Näyttely avataan Pikku-Finlandiassa toukokuussa, josta se jatkaa muun muassa Kouvolan taidemuseoon ja Olympiastadionille.

Valokuvakilpailun tiedot:

– Osallistumisaika: 1.1.2022 – 31.3.2022

– Osallistumisoikeus: Suomen ja Japanin kansalaiset. Osallistuminen on ilmaista. Maksimissaan neljä valokuvaa per osallistuja.

– Valokuvien teema: suomalaisten ja japanilaisten välinen ystävyys ja kanssakäyminen

– Voittajien valinta: Tuomaristo valitsee 15 valokuvaa valokuvanäyttelyyn. Valituille myönnetään kunniakirja ja osalle on suunnitteilla erikoispalkintoja.

– Tarkemmat tiedot löytyvät suurlähetystön kotisivuilta:

https://www.fi.emb-japan.go.jp/itpr_fi/11_000001_00173.html

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X