Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Suomeen ei saadakaan Hyattia vaan NH-Collection hotelli

Primehotels luopuu Grand Hansa Hotel Hyatt -hankkeesta. Grand Hansa Hotel -hanke käynnistyi 2019 jolloin kiinteistön omistaja valitsi Primehotelsin operaattorin rooliin. Sopimus on purettu yhteisymmärryksessä osapuolten kesken.

Primehotelsin tiedotteen mukaan keväällä 2020 alkaneella koronapandemialla ja sittemmin Ukrainan sodalla on ollut laaja-alaisia vaikutuksia koko majoitus- ja ravintola-alan kannattavuuteen ja kasvumahdollisuuksiin. Vaikutukset näkyvät myös vahvasti Helsingin hotellimarkkinassa, joka on muuttunut merkittävästi eikä ole vieläkään palautunut korona-aikaa edeltävälle tasolle. Primehotels mukauttaa toimintaansa nykyiseen markkinatilanteeseen ja panostaa jatkossa olemassa olevien liiketoimintojensa vahvistamiseen ja kannattavuuteen.

Grand Hansa -hotellinhankkeesta vastaava Ylva on nyt solminut vuokrasopimuksen kansainvälisen hotellioperaattori Minor Hotelsin kanssa. Grand Hansasta tuleekin nyt NH Collectionin hotelli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Minor Hotelsilla on yli 530 hotellia ympäri maailman, ja sen NH Collection -brändi tunnetaan erittäin korkealuokkaisista hotelleistaan.

Ensimmäisen kohteensa Pohjoismaissa, NH Collection Copenhagenin, yhtiö avasi vuonna 2021. Helsingin hotelli on yhtiön toinen hotelli Pohjoismaissa.

Helsingin hotelli yhdistää kaksi keskustan ikonista ja kaikkien tuntemaa rakennusta, Kaleva-talon (tunnettu hotelli Seurahuoneena) ja Uuden ylioppilastalon (toimi kuuluisana Hansa-hotellina vuosina 1924–1968) sekä hiljattain rakennetun laajennusosan. Ylvan kahden olemassa olevan rakennuksen täydellinen kunnostus ja kolmannen rakennuksen rakentaminen ovat loppuvaiheessa.

NH Collection Helsinki Grand Hansa tarjoaa avaamisensa jälkeen ensi vuonna 224 nykyaikaista hotellihuonetta, ravintolan, aulabaarin, kattobaarin, jossa on upea terassi ja 360 asteen näkymät Helsingin keskustaan, laajat kylpylä- ja fitness -tilat sekä yhdeksän kokous- ja tapahtumatilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden hotellin suunniteltu avaamisajankohta on vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Muualla NH Collection on avannut ensimmäiset hotellinsa Lähi-idässä ja Aasiassa: NH Collection Dubai The Palm ja NH Collection Maldives Havodda Resort. Hiljattain tulleisiin lisäyksiin NH Collectionin valikoimassa Euroopassa kuuluvat NH Collection Milano CityLife, NH Collection Frankfurt Spin Tower ja NH Collection Prague Carlo IV. Lisäksi suunnitelmissa on avata vuonna 2024 NH Collection Chiang Mai Ping River Thaimaassa ja NH Collection Luang Prabang Laosissa sekä niin ikään tulevana vuonna useita kohteita Kiinassa.

Anantara, Avani, Oaks, Tivoli, NH Collection, NH Hotels, nhow, Elewana, Marriott, Four Seasons, St. Regis, Radisson Blu ja Minor International ovat Minor Hotelsin brändejä, joilla yhtiö toimii 56 maassa Aasian ja Tyynenmeren alueella, Lähi-idässä, Afrikassa, Intian valtamerellä, Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Pohjois-Amerikassa.

Lähde: Primehotels, Minor Hotels, Ylva

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.