Hyppää sisältöön
Citybox on täysin automatisoitu hotelli.
· Riikka Krenn

Norjalainen Citybox avasi hotellin Hakaniemeen: “ensimmäinen monista”

Norjalainen hotellioperaattori Citybox on avannut ensimmäisen Suomen-hotellinsa Helsingin Hakaniemeen.

Citybox-hotellit toimivat pitkälle itsepalveluperiaatteella. Konsepti perustuu laadun ja edullisen hinnan yhdistelmään. Palvelut ovat karsittuja, esimerkiksi minibaaria tai televisiota huoneissa ei ole lainkaan. Sen sijaan sijainti on erinomainen ja kaikki tarpeellinen on järjestetty toimimaan automatisoidusti.

Ketju laajentaa toimintaansa aktiivisesti

Citybox laajentaa toimintaansa määrätietoisesti ja esimerkiksi Tallinnassa norjalaisyritys on toiminut jo muutaman vuoden. Helsingin jälkeen vuorossa on Tukholma.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Tavoitteenamme on perustaa hotelleja kaikkiin Pohjoismaiden pääkaupunkeihin. Tästä syystä Citybox Helsingin avaaminen on meille erityinen merkkipaalu. Citybox Tukholma avautuu ennen kesää, joten jäljelle jää enää Kööpenhamina”, sanoo Eivind Hjulstad, Cityboxin toimitusjohtaja.

“Olemme erittäin iloisia avatessamme ensimmäisen hotellimme Helsingissä. Toivomme, että tämä on ensimmäinen monista. Citybox Helsinki tarjoaa kaiken, mitä asiakkaamme voivat toivoa, joko itse rakennuksessa tai lyhyen kävelymatkan päässä.”

Citybox Helsinki luottaa yksinkertaisuuteen.

Citybox Helsingissä on 178 huonetta

Hotellissa on yhteensä 178 huonetta, mukaan lukien erilaisia kahden hengen huoneita, perhehuoneita ja kaksi juniorisviittiä. Lisäksi majoittujia palvelevat vieraskeittiö, viihtyisä aulatila televisonurkkauksineen, pesulapalvelut sekä kokoustila.

Siltasaarenkadulla sijaitsevasta hotellista on Helsingin ydinkeskustaan on vain muutaman minuutin matka: metroasema sijaitsee aivan hotellin alapuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi hotelli sijoittuu vastavalmistuneeseen Lyyra-kortteliin, jonka rakennuttajana toimii Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Ylva. Rakennuksen odotetaan saavuttavan LEED Platinum -sertifikaatin, joka on kansainvälisesti tunnistetun järjestelmän korkein taso. Citybox allekirjoitti sopimuksen Ylvan kanssa jo vuonna 2020.

“Rakennus on täydellisesti mitoitettu tarjoamaan tehokkaita, tilavia hotellihuoneita, ja sen arkkitehtuuri toimii hienosti yhteen ympäristönsä kanssa. Rakennusprojekti kesti suunniteltua pidempään, osittain siksi, että hotellisopimus allekirjoitettiin pandemian keskellä. Hotellin vieressä sijaitseva toimistorakennus valmistui vuoden 2023 alussa, ja hotelli- ja asuinrakennus nyt helmikuussa 2024”, kertoo Hjulstad.

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa alan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä. Kokenut matkailutoimittaja ja verkkomedian tekijä.