Suomen ensimmäinen Radisson RED -hotelli avataan tänä vuonna

Suomen ensimmäinen Radisson RED -hotelli avataan tänä vuonna vain kahden minuutin päässä Helsingin päärautatieasemalta. Hotelli on suunniteltu tyylitietoisia vieraita silmällä pitäen. Yleiset tilat toimivat kohtaamispaikkana, joka toivottaa sekä hotellivieraat että paikalliset tervetulleiksi rentoutumaan ja viettämään aikaa yhdessä. Hotellista avautuu upeat näkymät Kaisaniemen puiston ja Kasvitieteellisen puutarhan suuntaan.

Radisson RED -hotelli edustaa modernia arkkitehtuuria ja sen näyttävä tyyli muodostaa kiehtovan kontrastin hotellia ympäröivien arvorakennusten kanssa. Kaikki keskustan suositut nähtävyydet ja aktiviteetit ovat kävelyetäisyyden päässä. Läheltä löytyy useita mielenkiintoisia ja tunnettuja arkkitehtonisia kohteita, muun muassa Eliel Saarisen suunnittelema Helsingin päärautatieasema.

Ja jos haluat sukeltaa paikalliseen kulttuuriin, Kansallisteatteri ja maailmankuulu keskustakirjasto Oodi tarjoavat mieleenpainuvia kokemuksia. Kaupunkikulttuurista kiinnostuneille löytyy lähietäisyydeltä myös Kallion kaupunginosa, joka on täydellinen valinta paikalliseen yöelämään tutustumiseen ja josta löytyy myös paljon erinomaisia kahviloita ja ravintoloita.

Kaisaniemen puisto on yksi Helsingin vanhimmista ja suosituimmista puistoista. Tämän rauhallisen ja vehreän puiston keskeltä löytyy myös kauniita kasveja täynnä oleva kasvitieteellinen puutarha. Puisto on kaikin puolin täydellinen valinta, jos haluat paeta keskustan kiirettä ja hyörinää.

 

Hotelliin tulee 195 huonetta. Hotellin ravintolalle suunnitellaan kesäterassia ja sauna/kuntosalista tehdään toiminnalliseen harjoitteluun sopiva ja sinne suunnitellaan muun muassa nyrkkeilyseinää. Pari monikäyttöistä kokoustilaa muuntautuvat tarvittaessa hotellihuoneeksi sänkyineen.

Kiinteistön omistaa SOK ja rakentajana toimii Jatke, arkkitehtuurista vastaa Anttinen Oiva Arkkitehdit ja sisustuksesta Fyra Oy.

 

Solo Sokos Hotel Torni entisessä loistossaan

Boutique-hotelli Solo Sokos Hotel Torni on osa Helsingin historiaa. Uniikki hotellielämys Helsingin keskustassa kävelymatkan päässä kaikesta. Vuonna 1931 avattu hotelli Torni on uudistettu upealla tavalla rakennuksen uniikkia historiaa kunnioittaen. Sisustuksessa yhdistyy jugend-talon arvokkuus, art deco, kaunis design ja upeat taideteokset.

Torni kätkee sisäänsä historiallisia hetkiä ja unohtumattomia elämyksiä. Hotellin ravintola on moderni brasserie OR Restaurant & Bar, rakennuksen huipulla on klassikoksi syntynyt näköalaravintola Ateljee Bar, cocktaileihin erikoistunut American Bar avattiin jo vuonna 1960 ja rento olutravintola Pub O’Malley’s on Suomen ensimmäinen irkkupubi.

Hotelli Torni avattiin Helsinkiin aikanaan pienen kohun saattelemana: pilvenpiirtäjän rakentaminen kaupungin keskustaan ei herättänyt kaikissa kaupunkilaisissa pelkkää ihastusta. Kerrokset kuitenkin nousivat nopeasti ja Torni saatiin auki.  Jykevää klassismia edustavan rakennuksen suunnittelivat arkkitehtiveljekset Jung & Jung, esikuvinaan 1920-luvun amerikkalaiset pilvenpiirtäjät. Osaan Tornin hotellihuoneista rakennettiin kylpyhuoneet. Sekin oli jotain täysin ihmeellistä, sillä hotellihuoneiden omat kylpyhuoneet yleistyivät Suomessa vasta 1980-luvulla.

Tornissa ruoka ja juoma ovat alusta asti esittäneet tärkeää osaa. Hotellin ravintolaelämää ovat värittäneet niin kieltolaki, toinen maailmansota, 50-luvun pula-aika kuin sen jälkeen alkanut kulinaristinen nousukausi. Vuosikymmenten varrella monet muut ennen maistamattomat herkut, uudet liikeideat ja uusin keittiöteknologia esiteltiin poikkeuksetta Tornin ravintoloissa. Vuosina 1950–1970 Torni oli gastronomian suunnannäyttäjä koko maassa. Suomen ensimmäinen kiinalainen ravintola avattiin Tornissa vuonna 1953, ja helsinkiläiset pääsivät herkuttelemaan pääskysenpesäkeitolla ja kevätkääryleillä.

 

Solo Sokos Hotel Helsinki kivenheiton päässä kaikesta


Solo Sokos Hotel Helsinki Kluuvikadulla ei välttämättä ole kaikille ammattilaisillekaan kovin tuttu hotelli nykymuodossaan korkealaatuisena kaupunkihotellina.
Ke­vääl­lä 2022 täy­sin uu­dis­tet­tu­na avau­tu­nut Solo Sokos Hotel Hel­sin­ki on luotu ih­mi­sil­le, jotka ja­noa­vat kau­pun­gin vilk­kaut­ta, elä­män­tyy­liä ja yk­si­löl­li­siä ko­ke­muk­sia. Uusi Solo-ho­tel­li on kun­nia­no­soi­tus Hel­sin­gil­le ja sen ur­baa­nil­le ele­gans­sil­le.

Ho­tel­lin si­jain­ti on täy­del­li­nen niin työ­mat­kal­le kuin mi­ni­lo­mal­le – kä­ve­ly­mat­kan pääs­sä ovat tär­keim­mät os­tos­ka­dut ja kaup­pa­kes­kuk­set, kiin­nos­ta­vim­mat museot ja näh­tä­vyy­det.

Solo Sokos Hotel Hel­sin­ki hakee ins­pi­raa­tion­sa pää­kau­pun­gin vä­reis­tä, sen tun­nel­mas­ta ja iko­ni­sis­ta yk­si­tyis­koh­dis­ta. Ho­tel­li Hel­sin­gin kohta sadan vuo­den mit­tai­nen ta­ri­na on aina ollut kiin­teä osa Hel­sin­gin ja hel­sin­ki­läis­ten his­to­ri­aa.

Ho­tel­lin kruu­nun­ja­lo­ki­vi on juhla- ja ko­kous­ti­la Bloms­tedt, joka on pe­rus­tet­tu Hel­sin­ki Ban­kin en­ti­sen pank­ki­sa­lin ti­lal­le. Tyy­li­käs tila tar­jo­aa puit­teet jopa 200 hen­gen ti­lai­suuk­siin ja pöy­tä­jär­jes­tys on hel­pos­ti muun­nel­ta­vis­sa ti­lai­suu­teen so­pi­vak­si. Bloms­tedt on jaet­ta­vis­sa kah­teen pie­nem­pään ti­laan: Er­nes­tiin ja Mär­taan. Bloms­ted­tin yh­tey­des­sä on tyy­li­käs au­la­ti­la, johon on mah­dol­lis­ta kat­taa ruo­kia ja juo­mia näyt­tä­väs­ti esil­le. Li­säk­si juh­la­ti­laan on oma eril­li­nen si­sään­käyn­ti Yli­opis­ton­ka­dun puo­lel­ta.

 

Teppo Viiperi

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X