Suomen Lapissa tulossa hyvä talvi, mutta muut Pohjoismaat kirivät rinnalle

Lappi on Suomen talvimatkailun ykköskohde: viime talvena, joulu-helmikuussa, 62 % (1,1 miljoonaa) ulkomaisista yöpymisistä rekisteröitiin Lapin ja Kuusamon alueella. Pääkaupunkiseudulle suuntautui 24 % talven yöpymisistä, rannikko-saariston ja Järvi-Suomen alueille 7 % kullekin.

– Lapin saavutettavuus on parantunut tänä vuonna entisestään, kun yhä useampi eurooppalainen lentoyhtiö on ottanut Lapin kohteita mukaan talvikuukausien reittilentotarjontaansa. Tämä näkyy selvästi myös Lapin matkojen vahvassa kasvussa niin viime vuoteen kuin myös pandemiaa edeltävään talveen verrattuna, kertoo Visit Finlandin asiantuntija Sini Markoff. 

Suomi on tyypillisesti profiloitunut nimenomaan ulkomaisten matkailijoiden talvimatkailukohteeksi suhteessa muihin Pohjoismaihin, joissa kesä on paljon Suomea vahvempi sesonki.

Suomen Lapin suosion vahva kasvu näyttäisi heijastuvan myös naapurimaidemme, Norjan ja Ruotsin, talvimatkojen kasvuun. Norjan Tromssan varausmäärät lähenevät jo Rovaniemen lukuja ja ylittävät selvästi pandemiaa edeltävän vuoden lukemat. Muiden Ruotsin ja Norjan pohjoisen kohteiden varausmäärät jäävät vielä vähäisiksi verrattuna Suomeen, mutta kasvua on myös niihin nähtävissä.

– Ulkomaisten verkkohakujen perusteella Suomen erikoisuuksia muihin Pohjoismaihin verrattuna ovat saunat, joulupukki ja lasiset erikoismajoitukset Myös luonnonihmeet, kuten revontulet, houkuttelevat matkailijoita Suomeen ja muihinkin Pohjoismaihin, Markoff summaa.

Lapin lisäksi talven lentovarausten lisääntyminen näkyy vahvana myös Helsingissä, mihin varausten määrä usealta markkinalta ylitti niin ikään jo vuoden 2019 tason. Myös Ouluun suuntautuva ulkomainen matkustus vaikuttaisi talven osalta olevan kasvussa, vaikka varausmäärät ovat pienempiä kuin suosituimpiin Lapin kohteisiin.

 

Lähde: Business Finland
Kuva: Visit Finland

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X