Hyppää sisältöön
· Leena

Suomen matkailu myötätuulessa

Alkuvuoden, tammi-toukokuu, matkailutilastot ovat mukavaa luettavaa. Matkailu on ollut hienoisessa kasvussa ja hyvän vireen odotetaan jatkuvan.

Alkuvuonna Suomessa rekisteröitiin 8,29 miljoonaa yöpymistä (yötä), mikä on noin kaksi prosenttia viime vuotista enemmän. Suomalaisten osuus yöpymisistä oli valtaosa, eli 67,9 prosenttia. Suurimpana ulkomaalaisryhmänä ovat venäläiset.

Tammi-toukokuun majoitusmyynti oli yhteensä 516 miljoonaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneiden keskihinta oli toukokuussa 108 euroa.

Lentäen Helsinki-Vantaalle saapui tammi-toukokuussa 4,3 miljoonaa matkustajaa. Se on noin 5 % viime vuotista vastaavaa aikaa enemmän. Luvussa ei ole mukana vaihtomatkustajia.

Laivoilla matkustaminen oli alkuvuonna hiljaisempaa, mutta kevät toi piristystä sinnekin. Vielä ollaan kuitenkin 1-2 prosenttia miinuksella.

Tarkemmat tilastot löytyvät www.visiittori.fi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Visiittori-matkailutietopalvelusta  (entinen Matkailutilasto) löytyvät koko Suomea ja merkittävimpiä matkailualueita koskevat matkailukatsaukset kuukausittain. Katsaukset ovat alueellisten matkailuorganisaatioiden rahoittamia ja kaikille julkisia.

Katsaukset sisältävät majoitustilastoja (sekä Tilastokeskuksen kokoamia että Airbnb-tilastoja), ulkoraja-asemien matkustajamäärätilastoja, lento- ja laivaliikennetilastoja sekä Tax free ja Invoice -myyntitilastoja.

 

Lähde: Visiittori.fi
Kuva: Visit Finland

Leena