Hyppää sisältöön
· Leena

Suomen matkailulla menee hyvin

Suomen matkailun myötätuuli jatkuu yhdettätoista kuukautta peräkkäin: Kasvua tuli kesäkuussa 12 ja tammi-kesäkuussa 17 prosenttia.

Suomi on nyt noussut EU-vertailussa kärkijoukkoon ja päässyt myös pohjoismaisessa kisassa niskan päälle. Ruotsissa ulkomaiset yöpymiset kasvoivat kesäkuussa 5,4 ja koko alkuvuonna 4,7 prosenttia.

Matala lähtötaso ja menestyksekkäät talvikuukaudet antoivat Suomelle hyvän ponnistusvoiman. Kasvuvauhdin voi kuitenkin odottaa hidastuvan talven huippuluvuista kesäsesongin aikana, koska matkustajien absoluuttiset määrät ovat paljon suurempia kuin talvella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuoden elokuussa alkaneesta ulkomaisten yöpymisten kasvusta lähes puolet (47 %) on tullut Euroopan Unionista. EU-maiden kansalaisista etenkin britit, hollantilaiset, ruotsalaiset, saksalaiset ja ranskalaiset matkailijat ovat kasvattaneet matkailijavirtaa Suomeen.

Aasian maista tulleiden osuus viimeisen yhdentoista kuukauden kasvusta on reilu neljännes (28 %). Kiinalaisten osuus kasvusta yksinään on ollut 14 %. Piristynyt Venäjän markkina on tuonut kasvusta reilun kymmenesosan.

Lisää http://www.visitfinland.fi/news/suomi-euroopan-karjessa/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=

Leena