Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Suomen osasto TourEst 2020 –messujen paras

Viron omat TourEst-matkamessut järjestettiin Tallinnassa 7.-9. helmikuuta.

Ulkomaisia osastoja oli 32 maasta ja kävijöitä oli kolmen päivän aikana noin 27 000. Kuluttajien lisäksi messuilla oli mukana reilut 3000 alan ammattilaista ja median edustajaa.

Suomi on ollut edustettuna messuilla viimeiset kuusi vuotta. Tänä vuonna kuluttajat äänestivät Suomen ja Viking Linen osastot parhaimmiksi Global Village –alueella. Suomen osastolla olivat tänä vuonna mukana Kassiopeia Hotels & Restaurants, KIDE Hotel Isosyöte, Visit Turku, Suomen Leirintäalueyhdistys, Visit Pargas/Parainen, Taidekaupunki Mänttä-Vilppula, Holiday Club Resorts, goSaimaa, Green North GSA ja Ähtäri Zoo.
Suomi-osaston järjestäjänä on toiminut ToolBox Consulting Oy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viron markkinat ovat Suomelle 10. tärkeimmät. Vuonna 2019 yöpymisiä Virosta kertyi yli 243 000 ja kasvua oli 9,3 % edelliseen vuoteen verrattuna. Viipymä on muihin ulkomaisiin matkailijoihin verrattuna erittäin hyvä. Vuonna 2019 viipymä oli keskimäärin 2,5 vuorokautta, jonka virolainen matkailija vietti Suomessa.

 

Virolaisia matkailijoita saapuu Suomeen ympäri vuoden ja kohteen saavutettavuus on helppo kolmen eri laivayhtiön päivittäisten reittien sekä lentoyhtiöiden ansiosta. Noin 40 % matkailijoista saapuu pääkaupunkiseudulle. 28 % virolaisista suuntaa matkansa rannikko- ja saaristoalueelle Suomessa ja 27 % nauttii lomastaan Järvi-Suomen alueella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lappi kiinnostaa hiihtokohteiden sekä autoilevien lapsiperheiden kohteena. Lapissa yöpyi reilu 15 000 virolaista ja heidän osuus kaikista virolaisista matkailijoista on hieman yli 6 %. (Lähde: Tilastokeskus 2020).

TourEst 2021 järjestetään 12.2 – 14.2.2021.

 

Lähde: ToolBox Consulting Oy

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.