Hyppää sisältöön
· Leena

Suomen paras ruokamatkailutuote 2019

Hungry for Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019.

Saimaa Gastronomy -yhteistyöverkoston neljä yritystä, Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano, muodostavat alueen vahvuuksiin perustuvan houkuttelevan teemallisen kokonaisuuden, josta matkailijan on helppo valita mieleisensä tai luoda eri tarpeisiin sopivia paketteja tai kiertomatkan osia. Jokainen yritys on perheomisteinen.

Yritykset sijaitsevat eri puolilla Saimaata, jolloin alue on monipuolisesti edustettuna. Yritysten toimintamalliin kuuluu lähellä tuotettujen ruokatuotteiden lisäksi paikallisten ihmisten työllistäminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monipuolisia aktiviteetteja ja lähiruokaa sisältäviä Saimaa Gastronomy –ruokaviikonloppuja järjestetään kiireisimmän kesäkauden ulkopuolella. Saimaa Gastronomy on erinomainen esimerkki yritysten välisestä yhteistyöstä – arviointiraati toteaa.

Lisäksi palkittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa

1. Heather`s Helsinki, Fork in Hand -ruokakävely
2. Herrankukkaro Oy, Villiä ja läheltä – Ruokamatka tarinoiden saaristoon
3. Okkolan lomamökit, Ravintola Niinipuu – Emännän piirakkapaja

Arviointiraati antoi kunniamaininnat Koe Meidän Tampere –paketoinnille ja Harriniva Oy / Torassieppi, Lappish Foodie Experience & How to be a local –tuotteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena