Suomen rajat menevät tänään lähes kiinni

Suomeen saa tulla nyt vain välttämättömästä syystä. Rajoitus on voimassa kuukauden, 25.2. saakka.
Rajoitus ei koske Suomen kansalaisia.

Rajoituksilla yritetään estää uusien koronavirusmuunnosten leviämistä Suomessa. Muunnosvirukseen on Suomessa sairastanut jo sata henkilöä (26.1.) ja uusien tartuntojen tuloa koetetaan nyt estää.

Schengen-maista saapuvassa työmatkaliikenteessä sallitaan vain välttämätön työmatkaliikenne Suomeen. Välttämättömäksi katsotaan yhteiskunnan toimivuuden ja huoltovarmuuden kannalta merkittävä työ, jonka toteuttaminen edellyttää toisesta maasta saapuvan henkilön tai henkilöiden työsuoritusta eikä työ siedä viivästystä.

Karanteeni- ja testaussuositukset koskevat myös ulkomailla työssäkäyviä Suomen kansalaisia.

Ulkomaan kansalaisten maahantulo on sallittua myös välttämättömästä ja perustellusta syystä. Tällaisia ovat esimerkiksi ulkomaisten tiedotusvälineiden edustajien maahantulo; säännöllisen reittiliikenteen kauttakulku lentoasemalla, kiinteistö, asunto tai vapaa-ajan asunto Suomessa, omaisuusjärjestelyt Suomessa sekä ulkomailla asuvan Suomen kansalaisen perheenjäsenen maahan saapuminen.

Finnair on ilmoittanut jo aiemmin, että se vaatii negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta kaikilta Suomeen suuntautuvien lentojensa asiakkailta 28. tammikuuta alkaen, pois lukien Helsingistä kansainvälisellä jatkolennolla jatkavat asiakkaat.

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X