Hyppää sisältöön
· Leena

Suomenlinnan taksi toimii ympäri vuoden

Ekologinen polkupyörätaksi Taksi Viapori aloitti liikennöinnin Suomenlinnan neljällä saarella kesällä.

Suomenlinna on autoton alue, joten kuljetuspalvelu on tullut tarpeeseen: saarella asuu, työskentelee ja vierailee paljon ihmisiä. Kolmipyöräinen riksa-tyyppinen kulkupeli on sähköavusteinen, ja hiljainen ja päästötön kulkuväline soveltuu maailmanperintökohteeseen erittäin hyvin.

Myös tavaralle

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Suomenlinnassa autoilu on erittäin rajattua, eli fillaritaksi on ainoa saatavilla oleva kaupallinen kuljetuspalvelu koko saarella. Asiakkaina ovat olleet tietenkin turistit, mutta myös paikalliset asukkaat ja toimijat. Ihmisiä on kyyditty kiertoajeluille, lauttasatamiin, kauppaan ja takaisin, saunaan, ravintolaan ja varsin usein kotiin ostosten tai matkatavaroiden kanssa. Monesti, kun on kävelty saaren kauimmaiseen pisteeseen, takaisin päin kelpaa jo kyyti. Mukavasti ovat kulkeneet myös hääparit – ja heidän jälkeensä muut vieraat. Ensimmäistä muuttokuormaa odotamme vielä”, kertoo Taksi Viaporin Mikko Klang.

Ympäri vuoden

Tarkoitus on tarjota palveluita ympäri vuoden, mikäli kalusto vain toimii saaren välillä ankarissa olosuhteissa.
“Talvella turistit vähenevät, mutta yritysten tilaisuudet lisääntyvät ja tarve kyydeille vain kasvaa auringon vaihtuessa räntäsateeksi”, jatkaa Klang.
Pyörän matkustajahytti voidaan korvata kuormalavalla, jolloin myös tavarakuljetukset ja esimerkiksi pyörätuolin kyyditseminen ovat mahdollisia. Pyörä on varustettu katoksella ja sadesuojalla. Kyytiin mahtuu 2-3 henkilöä kerrallaan. Maksuvälineinä toimivat yleisimmät luotto- ja pankkikortit sekä mobiilimaksut, mukaan lukien Alipay. Lisätietoja taksiviapori.fi.

Miia Manner
Leena