Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Suomessa järjestettiin viime vuonna 428 kansainvälistä kongressia

Vuonna 2022 Suomessa järjestettiin 428 kansainvälistä järjestökongressia. Määrä on suurempi kuin edellisvuonna, mutta vielä noin puolet pienempi kuin ennätysvuonna 2019.

Finland Convention Bureaun keräämän tilaston mukaan Suomessa järjestettiin viime vuonna 273 fyysistä kongressia, 110 kongressia hybridimuodossa ja 45 virtuaalikongressia.

Fyysisten kongressien lisäksi tietoja virtuaali- ja hybridikongresseista sekä peruutetuista ja siirretyistä tapahtumista on kerätty kolmen viime vuoden ajalta. Vuonna 2020 kongresseja lähinnä siirrettiin ja peruutettiin, 2021 oli virtuaalikongressien vuosi. Viime vuonna päästiin vihdoin palaamaan fyysisiin tapahtumiin, mutta useissa kongresseissa oli edelleen mukana myös virtuaalisia elementtejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suuri osa kongresseista järjestettiin myös viime vuonna pääkaupunkiseudulla: Helsingissä järjestettiin 159 ja Espoossa 46 kongressia. Turussa kongresseja tilastoitiin 45 ja Tampereella 42. Jyväskylässä kongressien määrä oli 32, Oulussa 26 ja Vaasassa 25.

Koko Suomen osalta osallistujia oli noin 8000 enemmän kuin edellisenä vuonna: osallistujia tilastoitiin yhteensä 66 631.

Delegaattitutkimuksen mukaan kansainväliset kongressivieraat ovat tyytyväisiä Suomessa järjestettyihin kongresseihin. Tyytyväisimpiä osallistujat ovat kongressikaupunkien turvallisuuteen, paikallisten palvelualttiuteen ja paikallisliikenteeseen. Kiitosta ja kehuja saavat ystävälliset suomalaiset, paikallinen ruoka, luonto, puhdas ilma, arkkitehtuuri sekä paikalliset elämykset kuten sauna ja saaristo. Kansainvälisistä kongressivieraista puolet viipyi Suomessa myös ennen tai jälkeen kongressin. Delegaatit ovat myös halukkaita palaamaan Suomeen lomallaan.

Osallistujan kokonaisrahankäyttö kongressin aikana on 1405 €, joka sisältää myös osallistumismaksun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Visit Finland

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.