Hyppää sisältöön
· Leena

Suomi esillä SKÅLin maailmankongressissa

Suomi oli vahvasti esillä viime viikolla Intian Hyderabadissa järjestettävissä Skålin maailmankongressissa.

SKÅL International Turku ry:n Susanna Saari nousi maailman suurimman matkailualan järjestön, Skål Internationalin, puheenjohtajaksi, ja Luoston ja Pyhätunturin kupeessa sijaitseva Lampivaaran Ametiskaivos voitti Skål Internationalin Kestävän kehityksen palkinnon.

Suomen Skålin presidentti Stefan Ekholm pitää onnittelupuhetta vastavalitulle Skål Internationalin puheenjohtajalle Susanna Sarelle.

Susanna Saari liittyi Turun Skål klubiin vuonna 2004 ja hänet valittiin edustamaan Suomea International Councilloriksi vuonna 2012. Järjestön hallitukseen hänet valittiin Mexicossa vuonna 2014 eli hänen nousunsa huipulle on ollut nopeaa. “Liiankin nopeaa omasta mielestäni, sillä näin vaativaan tehtävään kyllä mielellään valmistautuisi useamman vuoden työskentelemällä hallituksen eri viroissa,” sanoo Saari. “Suurin haasteemme on jäsenmäärän ylläpito ja jäsenten keski-iän alentaminen. Tarvitsemme mukaan lisää nuoria ammattilaisia, jotta pysymme dynaamisena ja ajanhermolla. Eri-ikäiset jäsenet myös oppivat toisiltaan uutta ja verkostoituminen klubissa on luontevaa. Mukavaa, että Suomi ja Turku saavat globaalia näkyvyyttä sopivasti itsenäisyyden juhlavuotena.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Siviilissä Saari toimii lehtorina Turun ammattikorkeakoulussa. Hän on innoissaan siitä, että matkailu on Suomessa ja Turussa ollut hyvässä kasvussa ja korkeakoulutasoinen alan koulutuskin Turussa taas alkamassa. “Aloitamme syksyllä 2018 uuden liiketoimintana hyvinvointimatkailu – nimisen suuntautumispolun tradenomeille” kertoo Saari. “Asemani järjestön huipulla antaa hyvän helikopterinäkymän alan kansainväliseen kenttään ja auttaa minua myös Lapin yliopiston jatko-opintojeni suhteen” jatkaa Saari, joka aikoo yhdistää vuoden 2018 puheenjohtajuuden ja urbaania hyvinvointimatkailua käsittelevän väitöskirjatutkimuksensa kompaktiksi työpaketiksi.

Hyderabadissa estradille nousi myös Tuija Sandberg (iso kuva) Luostolta. Hän kävi pokkaamassa Lampivaaran Ametistikaivokselle Skålin jakaman Kestävän kehityksen palkinnon sarjassa ”Major Tourist Attaraction”.
Sen hänelle luovuttivat Skål Internationalin Senior Vice President Rafael Millan Perez ja Pilar Gomez Reina, General Director of Halterios.

Leena