Hyppää sisältöön
· Leena

Suomimatkailua virtuaalisesti

Finnair, Finavia ja Visit Finland ovat luoneet VR-pelin, missä voi virtuaalitodellisuudessa matkustella Suomessa ja kokea erilaisia elämyksiä Lapissa, Helsingissä ja Ahvenanmaan saaristossa.

Trek: Travel Around the World -peli alkaa suomalaisella designilla sisustetusta asunnosta Helsingissä. Asunnosta pelaaja astuu eri maailmoihin, joissa voi kalastaa Saanan juurella revontulien loisteessa, piirtää tähtikuvioita ilmaan Ahvenanmaan saaristossa ja leikkiä jättiläistä Helsingin Kauppatorilla.

Peli syntyi, kun kanadalainen VR-pelejä kehittävä MinorityVR ja kanadalaista audiovisuaalista tuotantoa edistävä Canada Media Fund (CMF) etsivät viime vuonna maailmanlaajuisesti matkailualan toimijoita kumppaneiksi kehittämään innovatiivista matkakokemusta, joka sijoittuu virtuaalitodellisuuteen. Finnair, Finavia ja Business Finlandin Visit Finland -yksikkö tarttuivat tilaisuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Suomi on tunnettu teknologiastaan, innovatiivisuudestaan ja pohjoismaisesta suunnitteluperinnöstään ja on tällä hetkellä yksi maailman kuumimmista matkakohteista. Tämä projekti yhdistää kaikki nämä tekijät kiehtovalla ja ennennäkemättömällä tavalla”, sanoo Finnairin brändistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Johanna Jäkälä.

”Kun tutkimme ajatusta matkailusta virtuaalitodellisuudessa, ymmärsimme, että matkakohde ei ole koskaan vain paikka vaan pikemminkin uusi tapa kokea asioita. VR-teknologian avulla saimme yhdistettyä eri puolilla Suomea sijaitsevat kohteet taianomaiseksi kokemukseksi. Trek-pelikonseptiin on tulossa uusia maita myöhemmin tänä vuonna”, kertoo MinorityVR:n luova johtaja Michael Zaidan.

Suomalainen luova toimisto KLOK toimi projektissa osapuolten yhteisenä fasilitoijana ja virtuaalisen todellisuuden kokemuksen tekijänä.

Pelin esittelyvideon voi katsoa YouTubesta https://www.youtube.com/watch?v=mOW2Q3tu5Wk&feature=youtu.be

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Trek: Travel Around the World -pelin voi ladata Steamin ja Viveportin pelikaupoista ja pelata laitteilla, jotka soveltuvat VR-pelaamiseen.

Steam https://store.steampowered.com/app/855800/Trek_Travel_Around_the_World/
Viveport https://www.viveport.com/apps/a261025f-20b2-4949-aadb-92c78d3fcd47

Leena