Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Sweco rakennuttajakonsultiksi Satamatunnelihankkeeseen ja Länsisataman Laituri- ja kenttähankkeeseen

“Toimivien liikenneyhteyksien ja elinvoimaisen pääkaupunkiseudun kehittäminen on meille hieno mahdollisuus. Länsiprojekti on erittäin mielenkiintoinen ja monella tapaa myös haastava kokonaisuus”, sanoo yksikönjohtaja Ville Poijärvi Swecon Projektinjohto ja rakennuttaminen -toimialalta.

Helsingin Satama on käynnistänyt loppuvuonna 2022 Länsiprojektin, joka on osa Sataman kehittämisohjelmaa. Helsingin Sataman kehittämisohjelma on kaupunginhallituksen hyväksymä pitkäaikaissuunnitelma, jonka taustalla on kaupunginvaltuuston päätös satamatoimintojen uudelleenjärjestelyistä ja satama-alueiden maankäytön lähtökohdista Eteläsatamassa, Katajanokalla ja Länsisatamassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Länsiprojekti sisältää kolme osaprojektia:
– Projekti 1 Satamatunneli
– Projekti 2 Terminaali 1
– Projekti 3 Laituri- ja kenttäjärjestelyt.

Satamatunneli on kaksisuuntainen raskaan- ja henkilöautoliikenteen väylä, joka johtaa Länsisatamasta Länsiväylälle. Laituri- ja kenttäalueiden kehittämisellä laajennetaan Länsisataman laiturialuetta ja uusitaan laitureita. Uusi T1 korvaa nykyisen Länsiterminaali 1:n, ja siitä on tarkoitus muodostaa matkustajien lisäksi asukkaita ja muita toimijoita palveleva kokonaisuus palveluineen.

Lähde: Helsingin Satama

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.