Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Syyskuun yöpymisissä niukkaa nousua

Syyskuussa Suomessa kirjattiin 1,9 miljoonaa rekisteröityä yöpymistä (+0,3 %), joista kotimaisia oli 1,5 miljoonaa ja ulkomaalaisten tekemiä 411 000 yötä. Näin ollen suomalaisten rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät alle prosentin ja ulkomaalaiset rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät prosentin. Yhteensä yöpymiset lisääntyivät alle prosentin viime vuoden syyskuusta.

Vapaa-ajan matkailijat viettivät 1,1 miljoonaa yötä (+2,9 %) ja business-matkailijat 733 000 yötä (-3,4 %).

Tammi-syyskuussa kotimaisten rekisteröityjen yöpymisten määrä  oli 13,7 miljoonaa (+1,7 %) ja ulkomaalaisten 4,3 miljoonaa (+19,3 %), eli yhteensä 17,9 miljoonaa rekisteröityä (+5,4 %) yötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Rekisteröidyt majoitustilastot sisältävät rekisteröityjen majoitusliikkeiden, eli hotellien, motellien, matkustajakotien, retkeilymajojen, lomakylien ja leirintäalueiden tilastot. Liikkeet, joissa on alle 20 vuodepaikkaa tai sähköliitäntä­pisteellä varustettua matkailuvaunupaikkaa, eivät kuulu tilastoinnin piiriin.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visitory

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.