Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Syyskuussa Norwegianilla oli 1,9 miljoonaa matkustajaa

Norwegianilla oli syyskuussa 1 873 850 matkustajaa syyskuussa, kun 2021 matkustajia oli 977 719. Käyttöaste oli 85,2 prosenttia.
Kapasiteetti (ASK) oli 2 618 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä oli 2 230 miljoonaa istuinkilometriä.

Syyskuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 67 lentokonetta ja lensi 98,9 prosenttia reittilennoista. Täsmällisyys mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 80,1 prosenttia syyskuussa. Kaikista lennoista 95 prosenttia saapui kuitenkin aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä.

– Syyskuu oli jälleen vilkas kuukausi, jolloin matkustajia oli paljon Pohjoismaissa, Pohjoismaihin ja Pohjoismaista. Siirryttäessä kohti syksyn lomakautta olemme havainneet, että kysyntä ulkomaan kohteisiin – sekä kaupunki- että rantakohteisiin – on erityisen korkeaa. Pohjoismaisilla matkustajilla on edelleen kova halu matkustaa ulkomaille. Olemme myös ilahtuneita, että liikematkamarkkinat ovat piristyneet kesäkauden jälkeen. Liikematkustajien määrä on nyt pandemiaa edeltävällä tasolla useimmilla Norjan sisäisillä reiteillä, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Ennakoimme kysynnän heikkenevän talvikauteen siirryttäessä. Norwegian on valmistautunut hyvin kohtaamaan tämän hiljaisemman ajanjakson huolellisella reittisuunnittelulla, joustavilla power-by-the-hour (PBH) -sopimuksiin perustuvilla vuokraehdoilla sekä hyvillä sopimuksilla ammattiliittojemme kanssa. Olemme hiljattain julkistaneet kesän 2023 aikataulun, jossa on entistäkin parempi tarjonta suosittuihin kaupunki- ja rantakohteisiin eri puolille Eurooppaa. Tämä merkitsee myös sitä, että palkkaamme parhaillaan 700 uutta kollegaa eri tukikohtiimme, sanoo Geir Karlsen.

 

Lähde: Norwegian

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.